menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 30 november 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Gratis Lunchpauzeconcert

Conservatorium Den Haag

0,-

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Strijkorkest Koninklijk Conservatorium
Jac van Steen
Elisa Karen Tavenier

programma

Dvořák Nocturne in B op. 40
Badings Concert voor altviool en strijkers
Bartók Muziek voor snaren, slagwerk en celesta Sz 106 BB114

aanvang
12:30
zaal open
11:45
locatie

Dit lunchpauzeconcert opent met de intieme Nocturne van Dvořák, die zich net als Bartók door de volksmuziek van Oost-Europa liet inspireren. Daarna volgt het altvioolconcert van Badings, die als een van de weinige componisten een soloconcert voor altviool - het ondergeschoven kindje van de strijkersfamilie - schreef. Weillicht liet Badings zich inspireren door Bartók, die hem daarin voorging. Muziek voor snaren, slagwerk en celesta is een van Bartóks compositorische hoogtepunten en een spectaculaire afsluiting van dit lunchpauzeconcert: Twee tegenover elkaar opgestelde strijkorkesten, gescheiden door piano, harp, slaginstrumenten en celesta spelen muziek van grote intensiteit en soms adembenemende virtuositeit.

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 09:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.

Wellicht vind je ook interessant

zo 3 mrt 2019

Sandra & Jeroen van Veen

Tubular Bells / Canto Ostinato

vr 19 apr 2019

Rossini - Stabat Mater

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

zo 3 mrt 2019

Residentie Orkest

Rachmaninov - Symfonie nr. 3

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord