vrijdag 29 maart 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Merel Vercammen & Dina Ivanova

geweest
12:30
aanvang
uitvoerenden

Merel Vercammen viool
Dina Ivanova piano

programma

Poldowski (Irene Regina Wieniawska) Sonata in D minor
I. Andante Languido
II. Scherzo: Vivace
III. Finale: Presto con Fuoco

Wantenaar Sprookjes: muzikale vertellingen voor viool en piano
1. No 1
2. No 2
3. No 3

Franck Sonata for Piano and Violin in A major
1. Allegretto ben moderato
2. Allegro

locatie
vrijdag 29 maart 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Merel Vercammen & Dina Ivanova

geweest

Merel Vercammen is een violiste die bekend staat om haar poëtische spel en zoektocht naar vele klankkleuren. Ze heeft een frisse blik op de wereld van de klassieke muziek en gelooft dat improvisatie in de toekomst een grotere rol gaat spelen in het betrekken van het publiek. De Russische pianiste Dina Ivanova sleepte zowel de derde prijs als de publieksprijs in de wacht op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in 2017. De jury prees haar explosiviteit en virtuositeit en sprak van ‘eindeloos veel mogelijkheden’.

Tijdens dit lunchpauzeconcert presenteert het duo hun nieuwe cd Symbiosis, dat uitkomt op 22 maart. Het in januari opgenomen album bevat onder meer Vercammens en Ivanova's favoriete sonate voor viool en piano: die van César Franck.

Lees hier de toelichting bij dit bijzondere lunchpauzeconcert, geschreven door Merel Vercammen en Dina Ivanova.

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 09:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.

Zie ook