vrijdag 20 september 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Alexander Kashpurin

geweest
11:45
zaal open
12:30
aanvang
uitvoerenden

Alexander Kashpurin, piano

programma

Frans Liszt Concertetude Waldesrauschen, Concertetude Un Sospiro
Frederic Chopin Ballade nr 4 in f klein, opus 52
Modest Moessorgski Tableau d’une exposition

locatie
vrijdag 20 september 2019

Gratis Lunchpauzeconcert

Alexander Kashpurin

geweest

Alexander Kashpurin, 22 jaar en winnaar van meerdere internationale muziekprijzen, is  “een uitzonderlijk talent, maar bovenal een fantastisch, veelzijdig, eerlijk en gedreven musicus” (Willem Brons, pianist-muziekpedagoog).

Muziek is van jongs af aan alles bepalend in Alexander Kashpurin’s leven. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid van het St Petersburg Jongenskoor dat door heel Europa toerde. Op  zijn achtste kreeg hij een piano en raakte hij gefascineerd door dit instrument en reeds op 16-jarige leeftijd speelde hij met orkest het 2e pianoconcert van Liszt.

Dit jaar is hij in juli ‘cum laude’ geslaagd voor het Conservatorium in St Petersburg met de hoogst haalbare uitslag, wat in twintig jaar niet meer was voorgekomen.

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 22 jaar is Alexander Kashpurin ondertussen internationaal een veelgevraagd pianist: een rijzende ster in de pianoscène, ‘in wiens handen de piano verandert in een symfonieorkest’.

De Franse pianist Cyprien Katsaris schrijft over hem "He is one of those great rarities amongst pianists, having a true musical personality combined with exceptional pianistic resources, far beyond the norm."

Ook in Nederland heeft hij naam gemaakt met zijn virtuoze en fantasievolle vertolkingen van onder meer etudes van Chopin, Scriabin en Kapustin. Nu is hij weer een paar dagen terug in ons land en speelt hij voor u!

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 09:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. U dient hiervoor wel de helderheid van uw scherm op maximaal te zetten. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.

Zie ook