bekijk de agenda

Alle lunchpauzeconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Debussy Strijkkwartet op. 10
Tsjaikovski Hymne van de cherubijn
Stravinsky Trois pièces voor strijkkwartet e.a.

Uitvoerenden

Inga Våga Gaustad viool
Tim Brackman viool
Elisa Karen Tavenier altviool
Pieter de Koe cello

Locatie
Hertz

Gratis Lunchpauzeconcert Klassiek

Animato Kwartet

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer lunchpauzeconcerten bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 

Bekijk de foto's

Fotograaf: SWARD Photography

 
Lunchpauzeconcert Animato Kwartet | vrijdag 17 december 2021 | Hertz


 
De vrijdagmiddag staat garant voor een muzikale inwijding van je weekend, want in het wekelijkse Gratis Lunchpauzeconcert hoor je de allergrootste muzikale beloftes. (Bijna) elke vrijdag heb je de keuze uit twee lunchconcerten: een klassieke of jazzy-omlijsting van je lunchpauze.

Wat Le sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met de behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Trois pièces voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de ‘Sacre’ naar de meer gestructureerde stijl van zijn neoklassieke periode. De jury over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’