Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

James Alexandropoulos-McEwan nieuw werk
Iannis Xenakis Métaux
Mioko Yokoyama nieuw werk

Uitvoerenden

Ulysses Percussion Ensemble

Partners
Ulysses
Ircam-Centre Pompidou
Time of Music
Warsaw Autumn Festival
Percussions de Strasbourg

Locatie
Grote Zaal

Gratis Lunchpauzeconcert

Ulysses Percussion Ensemble | Gaudeamus

Geweest

Het eerste lunchpauzeconcert van het seizoen is traditiegetrouw onderdeel van het Gaudeamus Festival: 5 dagen lang nieuwe muziek voor nieuwsgierige mensen. Dit concert is een samenwerking tussen Gaudeamus en het Europese muzieknetwerk Ulysses.

Ulysses verbindt op talloze manieren jonge componisten, musici en organisatoren in de wereld van hedendaags gecomponeerde muziek aan elkaar. Dat doen ze onder meer met hun eigen Ulysses Ensemble: een groep van ieder jaar nieuwe jonge musici die de kans krijgt bij verschillende Europese festivals te spelen en leertrajecten te volgen. Dit jaar is het Ulysses Ensemble helemaal gericht op percussie. Vijf jonge talentvolle slagwerkers, begeleid door toppercussionist Rémi Schwartz van Percussions de Strasbourg, spelen uitdagend werk van Iannis Xenakis en gloednieuwe, speciaal voor dit concert geschreven muziek van jonge componisten Mioko Yokoyama en James Alexandropoulos-McEwan.

Dit concert is tot stand gekomen dankzij de steun van ULYSSES Network en Creative Europe.

Entreebewijs
Reserveer je gratis ticket vanaf vrijdag 10.00 uur op de dag van het lunchpauzeconcert via de website of bij de kassa. Let op: anders dan je gewend bent van onze lunchpauzeconcerten, is dit concert geplaceerd. De deuren gaan open om 12:10. De lunchconcerten zijn toegankelijk voor iedereen boven de 8 jaar.