menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 9 maart 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Gratis Lunchpauzeconcert

Conservatorium Den Haag

uitvoerenden

Studenten van Koninklijk Conservatorium Den Haag orkest
Alexei Ogrintchouk dirigent

programma

Beethoven Egmont ouverture
Beethoven Symfonie nr. 3 “Eroica”

aanvang
12:30
zaal open
11:45
locatie

Kom langs bij het Gratis Lunchpauzeconcert door studenten van het Conservatorium van Den Haag onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Beethoven staat centraal in dit concert: zijn Derde Symfonie en de Ouverture Egmont zullen ten gehore gebracht worden.

Beethoven componeerde zijn muziek tijdens de oorlogshandelingen van Napoleon, op het moment dat het Franse rijk zijn dominantie over het grootste deel van Europa had uitgebreid. Zijn Derde Symfonie schreef hij in 1803/1804. Beethoven schreef de symfonie ter ere van Napoleon Bonaparte, derhalve wilde Beethoven deze symfonie de “Bonapartesymfonie” noemen, maar veranderde de naam nadat Napoleon zichzelf tot keizer had uitgeroepen naar “Sinfonia Eroica”.
Na een succesvol debuut twee jaar geleden staat Alexei Ogrintchouk, solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest, wederom voor dit orkest.


Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 10:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Wellicht vind je ook interessant

za 25 mei 2019

Asko|Schönberg - Andriessen 80!

zo 19 mei 2019

Finale Dutch Classical Talent 2019

Dutch Classical Talent

zo 12 mei 2019

Harriet Krijgh & Noord Nederlands Orkest

Lalo - Celloconcert

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord