ontdek het programma

alle lunchpauzeconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Zang:

Sopraan:

Shira Cohen, Mariela Flores, Lucie Horsch, Alison Lau, Elena Roce, Gaia Szames, Līga Zīrińa

Alt:

Wojciech Basiakowski, Irene Sorozabal

Tenor:

Gabriel Belkheiri, Camilo Delgado Díaz

Bas: 

Cyprien Crabbé, Emory Mulick, Wessel van der Ham

Ensemble:

Eerste viool:

Menghan Wu, Marta Atcher Soler

Tweede viool:

Elizaveta Medvedeva, Līga Zīrińa

Altviool: 

Marta Atcher Soler

Blokfluit:

Gabriel Belkheiri, Irene Sorozabal

Dulcian:

Daphné Franquin

Klavecimbel/orgel:

Isabel Negrín López, Katerina Orfanoudaki, Tatsiana Khaleva

Theorbe:

Manou Schreiner

Cello: 

Judith Fröschl

Violone:

Chun-Yuan Yang

Locatie
Grote Zaal

Lunchpauzeconcert Klassiek

Gratis | Sweelinck Barok Orchestra

incl. servicekosten & garderobe

De Gratis Lunchpauzeconcerten als springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent; op vrijdagmiddag gebeurt het in ons pand, en daar ben je voor de vertrouwde prijs van noppes bij. De lunchpauzeconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Het Sweelinck Barokorkest

Het Sweelinck Barokorkest is het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam en is opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini. Het orkest studeert ieder jaar een aantal programma’s in onder leiding van de internationaal bekende docenten van de oude-muziekafdeling en gastdirigenten, zoals Jos van Veldhoven, Alfredo Bernardini, Teunis van der Zwart en Menno van Delft, waarna concerten in binnen- en buitenland worden gegeven. In de afgelopen jaren speelde het SweelinckBarokorkest werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Claudio Monteverdi, Joseph Haydn, Arcangelo Corelli, Tomaso Albinoni en Francesco Geminiani. In februari 2016 verleende het SBO zijn medewerking aan een concertreeks met Il Fondamento en de conservatoria van Brussel en Gent, waarin uitvoeringen van nieuw werk voor barokorkest. In oktober 2017 reisde het orkest samen met Jos van Veldhoven af naar het Duitse Stralsund voor een werkweek met meerkorig vroegbarok repertoire in de befaamde Marienkirche. In maart 2019 werd een semi-scenische uitvoering van Purcells the Fairy Queen op de planken gebracht, onder leiding van Adrián Rodriguez Van der Spoel, met regieaanwijzingen door Jeroen Lopes Cardozo.

Andrés Locatelli

Andrés Locatelli (1983) is een Italiaans-Argentijnse musicus en musicoloog woonachtig in Zwitserland. Als blokfluitist heeft hij uitgebreid samengewerkt met een aantal van de meest toonaangevende Oude Muziekorkesten- en ensembles in Europa: onder andere met het Il Pomo d'oro (Francesco Corti), Les Musiciens du Louvre (Marc Minkowski), La Venexiana (Claudio Cavina), Ensemble Elyma (Gabriel Garrido), Musica Temprana (Adrián van der Spoel), Holland Baroque (Judith Steenbrink), Concerto Italiano (Rinaldo Alessandrini), La Chimera (Eduardo Egüez). Met deze ensembles heeft hij opnames gemaakt voor de labels Pentatone, Naïve and Cobra Records.

Vanwege zijn interdisciplinaire achtergrond wordt Andrés regelmatig uitgenodigd als specialist op Oude Muziek-afdelingen van belangrijke conservatoria en universiteiten in Europa en Zuid-Amerika (Amsterdam, GenèveBazel, Utrecht, Buenos Aires, Rosario, Mexico City). Met zijn eigen ensemble werkt hij momenteel mee aan onderzoeks- en uitvoeringsprojecten aan New York University en Lafayette College, Pennsylvania 

Entreebewijs
Reserveer je gratis ticket vanaf vrijdag 10.00 uur op de dag van het lunchpauzeconcert. Tickets kun je reserveren via de website of bij de kassa in de centrale hal. De lunchconcerten zijn toegankelijk voor iedereen boven de 8 jaar. Let op: vijf minuten voor aanvang sluiten de zaaldeuren, laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.