vrijdag 1 oktober 2021

Gratis Lunchpauzeconcert

Cong Quartet

Verkoop start 29 sep. 10:00
bekijk de agenda

Alle lunchpauzeconcerten

11:30
zaal open
12:30
aanvang
13:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Cong Quartet:
Yiu-Ting Francis Chik
viool
Yip-Wai Chow viool
Caleb Wong altviool
Yan-Ho Cheng cello

programma

Beethoven Strijkkwartet nr. 11 in f
Shaw Plan & Elevation: The Grounds of Dumbarton Oaks
Mendelssohn Strijkkwartet nr. 2 in a

locatie
vrijdag 1 oktober 2021

Gratis Lunchpauzeconcert

Cong Quartet

Verkoop start 29 sep. 10:00

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Dat de Nederlandse Strijkkwartet Academie barst van jonge getalenteerde musici wisten we al – kwartetten als Dudok, Ragazze en Matangi komen er allemaal vandaan – en toch weet het Cong Quartet te verbluffen in muzikale kracht. De vier kwartetleden groeiden op in Hong Kong, ontmoette elkaar in de Verenigde Staten op de Indiana University School of Music, tourden over de hele wereld, om uiteindelijk bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie uit te komen.

Vanmiddag waagt het viertal zich onder andere aan het hedendaagse kwartet Plan & Elevation van Caroline Shaw, omarmd door de reikwijdte van Beethoven: beginnend met Beethovens donkere en dramatische 11e Strijkkwartet, afsluitend met een duidelijk door de Beethoven geïnspireerde Mendelssohn in zijn Tweede Strijkkwartet.

Tickets kun je uitsluitend online reserveren vanaf de woensdag voorafgaand aan het lunchpauzeconcert. Het is niet mogelijk om tickets te bestellen aan de kassa.
Online bijwonen? Dit concert is ook te volgen via een gratis livestream.