Zaal open
Aanvang
Programma

Wenen: ken de geschiedenis en weet de toekomst

Uitvoerenden

Utrecht Conservatory Strings
Viola de Hoog

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Gratis Lunchpauzeconcert

Conservatorium Utrecht

Geweest

Viola de Hoog heeft een internationale carrière: niet alleen in de wereld van de oude muziek, maar ook als celliste van het Schönberg Kwartet, waarmee zij gedurende twintig jaar over de hele wereld optrad.

De grote componisten van Tweede Weense School hadden een enorm respect voor de grote componisten uit het verleden. Schönbergs initiatief de ‘Verein für Musikalische PrivatAufführungen’ was hiervan een uiting. Het enige doel was belangwekkende muziek uit verleden en heden delen met het publiek. Er werden geen programma’s bekend gemaakt, er werd in principe niet geapplaudisseerd voor de musici, het ging om de muziek.
Dit programma heeft als doel de jonge musici van nu te laten kennismaken met het uiterst expressieve Expressionisme van het vroeg twintigste-eeuwse Wenen en daarnaast de Eerste Weense School via het genie van Haydn aan bod te laten komen.

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen.

Entreebewijzen zijn beschikbaar vanaf 09:00 uur op de dag van het concert via onze website en ook bij onze kassa. De entreebewijzen zijn gratis. Per persoon kunnen er maximaal twee kaarten besteld worden. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf uw smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.