Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 19 oktober 2018

Gratis Hart & Ziel Lunchpauzeconcert

Syrène Saxofoonkwartet - Water Works

geweest
zaal open
11:45
aanvang
12:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Femke IJlstra sopraansaxofoon
Femke Steketee altsaxofoon
Annelies Vrieswijk tenorsaxofoon
Aukelien Kleinpenning
baritonsaxofoon

programma

Händel Water Music, suite nr, 1-3
Celia Swart Underwater, improvisatie voor alt-, tenor-, sopraan- en baritonsaxofoon

vrijdag 19 oktober 2018

Gratis Hart & Ziel Lunchpauzeconcert

Syrène Saxofoonkwartet - Water Works

geweest

Dit lunchpauzeconcert is onderdeel van het gratis toegankelijke Hart & Ziel Festival. Daarom is voor dit concert bij uitzondering géén entreebewijs vereist. De deuren openen omstreeks 11.45 uur, het concert start om 12.30 uur.

Het herrijzen van de sirenen uit het water gaat allang niet meer gepaard met een ordinaire slachtpartij. Dat is een mythe. Sterker nog, het is alom bekend dat de Syrènes tegenwoordig de levenskracht letterlijk terugblazen in eenieder die zich door hun klanken laat verleiden.

Omdat ze zich het meest thuis voelen in en op het water, duiken de dames wederom het diepe in en komen boven met een ode aan een van hen meest geliefde componist Georg Friedrich Händel en brengen daarmee een geheel nieuwe benadering van zijn befaamde werk Water Music ten tonele. Omdat water als constant element ogenschijnlijk nooit verandert, maar voortdurend stroomt en in beweging is, vormt het hier de schakel tussen verleden en heden.

Gewapend met moderne instrumenten gaan de Syrènes een waterdichte samenwerking aan met Händel. Zij weten de rijkdom van een compleet orkest te verklanken in een volgens het waterpas afgemeten bewerking voor saxofoonkwartet en laten zich live inspireren door zijn suites. Deze verweven zij vervolgens naadloos met spectaculaire choreografie, ambient music en improvisatie. Het 300 jaar oude werk ontpopt zich in de handen van Syrène tot een moderne werveldans aan het wateroppervlak.

Choreografie: Rianne Keyzer - Slenema

Eten en drinken tijdens Hart & Ziel

Tijdens Hart & Ziel bent u van harte welkom in ons restaurant Danel voor lunch, diner of een borrel. Speciaal voor Hart & Ziel heeft Danel ook een menu samengesteld. Meer informatie vindt u hier.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de 'verkoop' voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.

Zie ook

za 4 mei 2019

Rubens Consort Kamermuziek Lab i.s.m. het Prinses Christina Concours

Brahms - Strijksextet nr. 1

za 18 mei 2019

Out of the Blue

Bruckner - Symfonie nr. 4

vr 31 mei 2019

Einstein on the Beach met Suzanne Vega

Ensemble Ictus & Collegium Vocale Gent

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord