dinsdag 7 december 2021

Gogo Penguin

19:00
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Chris Illingworth piano
Nick Blacka bas
Rob Turner drums

support act
nog niet bekend
locatie
dinsdag 7 december 2021

Gogo Penguin

Dit concert is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verplaatst van 20 oktober en 9 mei naar de bovenstaande datum. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom om hun mail goed in de gaten te houden.

Bij dit concert zijn zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

GoGo Penguin wordt ook wel de Radiohead van Britse jazz genoemd. Het trio gaat terug naar een traditionele jazz-bezetting met piano, bas en drums, maar speelt door hun gebruik van elektronica, trip-hop, rock en minimal music juist een hedendaags jazzmengsel. Het resultaat zijn complexe, energieke en altijd meeslepende composities.

Hun album v2.0 uit 2014 (Gondwana Records) werd samen met albums van Damon Albarn, Young Fathers en Jungle een Mercury Prize-album van het jaar genoemd. In 2015 tekenden ze bij Blue Note Records en brachten ze de albums Man Made Object (2016) en A Humdrum Star (2018) uit. Recentelijk maakten ze een uitstapje naar filmmuziek met hun EP Ocean in a Drop, maar voor dit concert komt het trio met een gloednieuw materiaal.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!