Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 41,-
Rang 2
Regulier
€ 36,-
Rang 3
Regulier
€ 31,-
Inclusief servicekosten.
Programma

Philip Glass / Jean Cocteau La Belle et la Bête

Uitvoerenden

deCompagnie o.l.v. Michael Delanghe
Benoît de Leersnyder regie
Pieter Coene kostuums
Glen D’Haenens licht
Raphaële Green mezzosopraan (Beauty)
Ivan Thirion bariton (The Beast) en anderen

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Glass-Opera The Beauty and the Beast

deCompagnie o.l.v. Michael Delanghe

afgelast

Dit concert is geannuleerd. Er is een email met meer informatie verstuurd naar de ticketkopers. 

Multimediaspektakel
Een intrigerend multimediaspektakel met de hypnotiserende muziek van Philip Glass als middelpunt. La Belle et la Bête is de film die de Fransman Jean Cocteau in 1946 maakte van het bekende sprookje over de mooie Belle en het lelijke beest dat uiteindelijk transformeert tot prins. De rollen in de film worden live gezongen terwijl de beelden op groot scherm passeren. ‘Schitterend en buitengewoon goed geïntegreerd. Glass’ beste werk sinds jaren’, aldus Time Magazine.

Philip Glass
De grote minimal musiccomponist Philip Glass wierp zich in de jaren negentig van de twintigste eeuw op de films van Jean Cocteau. Door de originele soundtrack en de stemmen in de zwartwitfilm te vervangen door zijn eigen noten live op het podium creëerde hij een magisch soort filmopera. Samen met Orphée (1993) en Les Enfants Terribles (1996) vormt La Belle et la Bête een unieke trilogie ter ere van Cocteau.

Jean Cocteau
De Franse schrijver, dichter, ontwerper en filmmaker Jean Cocteau groeide uit tot een van de belangrijkste figuren van het Franse surrealisme in de eerste helft van de twintigste eeuw. Vooral met zijn zelf verfilmde roman Les Enfants Terribles en de films La Belle et la Bête (1946) en Orphée (1949) gebaseerd op een eigen toneelstuk uit 1926 schreef hij geschiedenis. In 1951 won Orphée de eerste prijs op het Festival van Cannes.

Zie ook

Canto Ostinato en Vioolconcert Fadael

Noord Nederlands Orkest speelt Ten Holt en Fadael