Bekijk het klassieke seizoen

Dutch Classical Talent
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 20,-
Rang 2
Regulier
€ 18,-
Rang 3
Regulier
€ 14,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Poulenc Klarinetsonate
Mari Samuelsen Someone Is Learning How to Fly
Jörg Widmann Fantasie fur Clarinette
Edison Denisov Sonate voor klarinet solo
Gijs van der Heijden nieuw werk

Uitvoerenden

Gerbrich Meijer klarinet
Michel Xie piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Gerbrich Meijer

Dutch Classical Talent

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Interactie
Een recital als een ‘one-womanshow’? De jonge klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Werken van onder meer Widman, Poulenc en Samuelsen illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

Gerbrich Meijer
Gerbrich Meijer was op 17-jarige leeftijd al klarinettist van het Europees Jeugdorkest. Ze werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2022 en won de ‘Special Prize’ tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. De Dutch Classical Talentjury schreef: ‘Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!’

Poulenc, Widman en Van der Heijden
Naast belangwekkende kamermuziekwerken voor klarinet van Poulenc, Widman, Denisov en Samuelsen speelt Gerbrich Meijer ook een nieuw werk van de jonge Nederlandse componist Gijs van der Heijden. Zijn muziek past in de categorie hedendaags klassiek, maar hij zorgt altijd wel ergens voor een verrassing, een vreemde sound, een plotselinge melodie. Muziek die de oren gespitst houdt.