Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 5 maart 2020

Geert Mak

In gesprek over zijn nieuwe boek 'Grote verwachtingen'

zaal open
19:15
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
22:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

Rang 1
€ 17,-
€ 12,50
Rang 2
€ 12,50
€ 12,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie
donderdag 5 maart 2020

Geert Mak

In gesprek over zijn nieuwe boek 'Grote verwachtingen'

In zijn nieuwste boek ‘Grote verwachtingen’ vertelt en duidt Geert Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan. Het is het vervolg op het immens succesvolle ‘In Europa’ dat vijftien jaar geleden verscheen. ‘Grote verwachtingen’ gaat over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar ‘In Europa’ eindigde, in 1999. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen.

Op 5 maart gaat Mak in gesprek met het publiek en diverse experts om de thema’s uit zijn boek verder toe te lichten. Verwacht een avond vol reflectie, duiding en geschiedenislessen. Nadere invulling van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Over Geert Mak
Schrijver Geert Mak (1946) brak door met met het boek ‘Hoe God verdween uit Jorwerd’, een beschrijving van de teloorgang van de Europese boerencultuur. Daarna verschenen onder andere 'De Eeuw van Mijn Vader' (1999), 'In Europa' (2004), ‘Reizen zonder John’ en 'De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis' (2016). In 2017 won Mak de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Volgens het fonds heeft zijn ‘ongeëvenaarde verteltrant’ de internationale geschiedenis voor velen tot leven gewekt. In november 2019 verscheen zijn meest recente boek ‘Grote Verwachtingen’. De VPRO maakt op basis van het boek een gelijknamige televisieserie.

Informatie over de kaartverkoop
Voor dit college zijn vaste zitplaatsen beschikbaar. Let op: in dit college wordt gebruik gemaakt van foto- en videomateriaal. De plekken op de tweede rang bieden minder goed zicht op het videoscherm. De spreker is vanaf alle zitplaatsen wel goed te zien.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook

di 11 feb 2020

Aartsrivalen: Iran en Saoedi-Arabië

Wie wint de strijd in het Midden-Oosten?

ma 9 dec 2019

Toni Morisson

Grote Denkers on tour - met o.a. Sylvana Simons

di 24 dec 2019

De Nieuwe Nachtmis

Vier Kerstavond met verhalen, muziek en poëzie