donderdag 9 september 2021

Gaudeamus: Zöllner-Roche Duo

Coronatoegangsbewijs nodig | Silience

geweest
18:15
zaal open
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Eva Zöllner accordeon
Heather Roche klarinet

programma

Annika Socolofsky The Dictionary of Obscure Sorrows: silience
Matthew Ricketts Lucent
Pawel Malinowski (nieuw stuk) in samenwerking met Adam Mickiewicz Institute

locatie
donderdag 9 september 2021

Gaudeamus: Zöllner-Roche Duo

Coronatoegangsbewijs nodig | Silience

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Het kloppende hart van Gaudeamus is de Gaudeamus Award. Vier componisten zijn dit jaar genomineerd voor deze felbegeerde prijs en hun muziek klinkt tijdens verschillende concerten. Speciaal voor het festival schreven ze ook gloednieuwe muziek. In dit concert klinkt de muziek die Annika Socolofsky en Matthew Ricketts schreven voor accordeon/klarinet-duo Zöllner-Roche.

Silience is een door schrijver John Koening verzonnen woord voor alledaagse, onopgemerkte excellentie. Award-genomineerde Annika Socolofsky gebruikte het woord als vertrekpunt voor haar stuk The Dictionary of Obscure Sorrows: silience, een ode aan de krachtige manier waarop ze haar stadsgenoten zag reageren op de schietpartij op 22 maart 2021 in haar woonplaats Boulder, Colorado. Lucent van Award-genomineerde Matthew Ricketts is een gloeiend, bijna lichtgevend stuk dat de poëzie van dichter Joshua Clover op muziek zet zonder letterlijk de tekst te gebruiken.