vrijdag 10 september 2021

Gaudeamus: VONK

Coronatoegangsbewijs nodig | Archaic Techniques of Ecstasy

geweest
18:15
zaal open
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Rianne Wilbers zang
Erwin Muller klarinetten
Tom Sanderman saxofoons
Reggy van Bakel percussie

programma

Gen Tanaka Archaic Techniques of Ecstasy
Jenny Beck Memory Town

locatie
vrijdag 10 september 2021

Gaudeamus: VONK

Coronatoegangsbewijs nodig | Archaic Techniques of Ecstasy

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Het kloppende hart van Gaudeamus is de Gaudeamus Award: onze jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge componisten. Vier componisten dingen mee naar deze felbegeerde prijs en hun muziek klinkt tijdens verschillende concerten. Speciaal voor het festival schreven ze ook gloednieuwe muziek: tijdens dit concert klinkt de muziek die Jenny Beck en Gen Tanaka schreven voor ensemble VONK.

De rode draad die door het werk van Jenny Beck loopt is haar interesse in natuur, meditatie, ambiguïteit en intimiteit. Haar nieuwe stuk Memory Town is gebaseerd op een tekst van de ongrijpbare dichteres Anne Carson. Gen Tanaka’s muziek is sterk spiritueel en persoonlijk. In zijn nieuwe stuk Archaic Techniques of Ecstasy krijgt de vocalist de rol van sjamanist, in een psychedelische, droomachtige geluidswereld. Aanvullend speelt VONK een selectie uit A songbook of rare feelings, een programma met nieuwe poëzie en composities, speciaal geschreven voor het ensemble.