Aanvang
Verwacht einde
Regulier
€ 25,-
<35 jaar/CJP/U-pas
€ 12,50
Inclusief servicekosten.
Programma

20:30 Julian Alexander
21:00 RDS
22:00 Show Pony: Lullaby for a Slow Apocalypse

Locatie
De Nijverheid

Gaudeamus Terrapolis #2

Gaudeamus presents young music pioneers

v.a. € 25,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

Terrapolis: een fictieve wereld waarin grenzen, relaties en verbanden voortdurend in beweging zijn en ter discussie gesteld worden. In deze concertserie presenteren Gaudeamus en TivoliVredenburg twee keer per jaar muzikale performances die het idee van wat een muzikale performance kan zijn en betekenen opnieuw definiëren.

Op uitnodiging van het Utrechtse online radiostation Stranded FM creëert Julian Tjon Sack Kie alias Julian Alexander werk gebaseerd op onderzoek in het uitgebreide archief van Gaudeamus. De componist focust op de integratie van elektronische muziek in akoestische muziek, met inspiratie uit niet-westerse filosofieën en de natuur. In zijn compositie echoes from the past duikt Julian niet alleen in het verleden van Gaudeamus, maar ook in zijn Surinaamse roots, en verkent hij de effecten van koloniale geschiedenis.

Machinaal geteisterde texturen en een toegewijde nieuwsgierigheid naar de monumentale technieken die elektronische clubmuziek vormgeven liggen ten grondslag aan de muziek van Rein de Sauvage a.k.a. RDS. Zijn muziek kruist vroege IDM, ambient techno en snelle minimalistische house. Hij gebruikt vintage analoge apparatuur en heeft een voorliefde voor folk en jazz vanwege hun emotionele kwaliteiten, zoals te horen is in zijn tweemaandelijkse Stranded FM-show.

Contrabassist/zangeres/producer Laura Nygren alias Show Pony presenteert met Tatiana Rosa en Simon van Steenis de performatieve installatie Lullaby for a Slow Apocalypse. Vanuit de vraag “Wat als de geaccepteerde versie van de apocalyps verkeerd is?”, gingen de drie op zoek naar een herkadering van de apocalyps vanuit het matriarchale perspectief, door middel van visuals gebaseerd op de dromerige kamermuziek/synthpop van Show Pony, geschreven en gearrangeerd in samenwerking met producer No Compliments. Dit project is tot stand gekomen met steun van AFK.