zaterdag 11 september 2021

Gaudeamus: Summer School

Coronatoegangsbewijs nodig |

geweest
11:45
zaal open
12:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Wilco Oomkes accordeon
Anna voor de Wind (bas)klarinet
Julian Sarmiento contrabas
Marianna Soroka percussie

locatie
zaterdag 11 september 2021

Gaudeamus: Summer School

Coronatoegangsbewijs nodig |

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Gaudeamus en het Prinses Christina Concours hebben dit jaar de handen ineen geslagen voor een uniek educatieproject voor talentvolle componisten van 15 tot en met 19 jaar oud. Vijf prijswinnaars van het concours ontwikkelen gedurende 2,5 maand nieuw werk voor en met een ensemble. Een traject waarin ze nauw begeleid worden door componist en Gaudeamus-curator Jonás Bisquert, verschillende andere jonge componisten ontmoeten en gloednieuwe ervaringen opdoen. Tijdens dit concert klinken de eindresultaten.

Het ensemble vormt alleen al dankzij hun bezetting van accordeon, (bas)klarinet, contrabas en percussie een spannende uitdaging voor iedere componist. Daar komt hun liefde voor scenografie en het nauw samenwerken met componisten nog bij. Genoeg voor de vijf geselecteerde jonge componisten – Jasper de Bock, Thomas Prechal, Noëmi Schermann, Maurick Reuser en Cecelia Palumbo – om hun tanden in te zetten.