Zaal open
Uitvoerenden

Insomnio
Novikoff-Makowski
Zeno van den Broek
VanDryver
s t a r g a z e (w/ TEMKO & trio aXolot)
o k a p i
OHM
Perforator
Trash Panda Collective
Slagwerk Den Haag
Mads Emil Nielsen
Avenue Azure
Kluster5
SØS Gunver Ryberg

Locatie
Grote Zaal

Gaudeamus Saturday Night

Post-Pop, Maximal Music, Heavy Electronics

Geweest

Gaudeamus Saturday Night is volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen. Loop in en uit bij 15 verschillende concerten en performances en proef en geniet van overweldigende soundscapes, wringende minimal music, experimentele elektronica, post-pop, ... you name it!

Gaudeamus Saturday Night is devoted entirely to the newest music in all its manifestations. Stroll in and out of 15 different concerts and performances and taste and enjoy overwhelming soundscapes, wrenching minimal music, experimental electronics, post-pop, ... you name it!

Het illustere colletief o k a p i, met musici uit de Amsterdamse improvisatie-scene en De Veenfabriek, is de hele avond present met een uit-gesponnen 'installatieconcert' en tegen de nacht een fel 'popconcert'. De muziek van Heiner Goebbels, uitgevoerd door Insomnio, was in de jaren '80 en '90 al eigenzinnig en heeft nog niets van die eigenzinnigheid verloren. s t a r g a z e (aangevuld met TEMKO en trio aXolot) presenteert klassiek in een popesthetiek en speelt werk van nominees Vukosavljevic en Strootman en de Nederlandse premiere van een werk van Mica Levi. Slagwerk Den Haag brengt bijzonder werk van Mayke Nas, waarin schoolborden in slagwerkinstrumenten veranderen, en een ritueel werk van Aart Strootman. Mads Emil Nielsen brengt elektro-akoestische 'prepared' sounds. Het splinternieuwe duo Novikoff-Makowski speelt een korte 'comprovisatie'-set met sax en live elektronica. Duo Avenue Azure, bestaande uit Pete Harden (gitaar) en Saskia Lankhoorn (piano en zang) spelen songs die geinspireerd zijn door landschappen, steden en oceanen. Jij als luisteraar wordt een atmosferische klankwereld ingezogen. Ensemble in residence Kluster5 speelt een eigen-zinnige en, stiekem, dansbare set met eigen werk en bij voorkeur zonder bladmuziek. Zeno van den Broek presenteert Shift Symm, een brute en abstracte audiovisuele ervaring. Igor C Silva combineert in zijn werk klassiek instrumentarium met schrijnende live elektronica en lo-fi visuals; hij komt met zijn eigen ensemble Trash Panda Collective. Duo Perforator combineert hobo en elektronica in een expressieve set met een flinke dosis humor. Bij OHM waan je je als bezoeker in een elektronica speeltuin alwaar de drie bandleden zorgvuldig hun soundscapes opbouwen met zelfgebouwde instrumenten en non-muzikale instrumenten. Igor C Silva combineert in zijn werk klassiek instrumentarium met schrijnende live elektronica en lo-fi visuals; hij komt met zijn eigen ensemble Trash Panda Collective. Lichtere klanken verzorgt het Nederlandse VanDryver, een bijzonder modern klassiek pop ensemble met beklijvende en emotionele songs. De expressieve techno-set van SOS Gunver Ryberg is industrieel en rauw.

i.s.m. SNYK