woensdag 8 september 2021

Gaudeamus: Ralph van Raat

Coronatoegangsbewijs nodig | Techno Etudes I & II

geweest
18:15
zaal open
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Ralph van Raat piano

programma

Gen Tanaka Novelty is a Density of Connection
Karen Tanaka Techno Etudes
Tan Dun C-A-G-E
Heather Pinkham Crooked Still
Karen Tanaka Techno Etudes II
Huang Ruo Red Rain

locatie
woensdag 8 september 2021

Gaudeamus: Ralph van Raat

Coronatoegangsbewijs nodig | Techno Etudes I & II

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

In 2020 keken we terug op 75 jaar Gaudeamus; in 2021 kijken we (deels) terug op het rare jaar 2020. In dit solo pianoconcert van meesterpianist Ralph van Raat klinkt muziek die al een jaar geleden werd geschreven voor ons jubileum, maar ook stukken die juist profiteerden van een jaar contemplatie. Met o.a. nieuwe muziek van Gaudeamus Award-genomineerde Gen Tanaka, Karen Tanaka's spectaculaire Techno Etudes en het speciaal voor Gaudeamus en Ralph geschreven vervolg.

Ralph van Raat won in 1999 het Internationale Gaudeamus Vertolkers Concours en heeft sindsdien een nauwe band met Gaudeamus gehouden. Ook de Japanse componist Karen Tanaka is een oude bekende: zij won in 1987 de Gaudeamus Award en is in 2021 jurylid voor de Award. Vorig jaar schreef ze speciaal voor ons jubileum een vervolg op haar spectaculaire stuk Techno Etudes. Naamgenoot (geen familie) Gen Tanaka onderzoekt in zijn gloednieuwe stuk Novelty is a Density of Connection of en hoe het in 2021 nog mogelijk is om te vernieuwen.