vrijdag 10 september 2021

Gaudeamus: Pentacle Surround Sound

Coronatoegangsbewijs nodig | Club Fluxus

geweest
21:15
zaal open
22:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Annelie Koning zang
Akim Moiseenkov one-man-choir

locatie
vrijdag 10 september 2021

Gaudeamus: Pentacle Surround Sound

Coronatoegangsbewijs nodig | Club Fluxus

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

In The Pentacle, een 15.3 Surround Sound System uitgevonden door artistiek coördinator van STEIM Fedde ten Berge, word je omarmd door geluid. In twee concerten tijdens Gaudeamus 2021 krijgen musici de kans om met dit systeem te experimenteren. In dit Club Fluxus-concert op vrijdag is het de beurt aan vocalist Annelie Koning en geluidskunstenaar Akim Moiseenkov. Tijdens de Saturday Night een dag later staat het systeem ook weer centraal in verschillende concerten.

Voor Annelie Koning is de stem een instrument waar je eindeloos geluiden mee kunt maken, met improvisatie als startpunt. Met componist Gerjan Piksen en librettist Jeroen Callaars ontwikkelde ze het surround recital Toch nog gelukkig. In dit theatrale stuk gaat ze in conversatie met de stemmen in haar hoofd, om langzaam te ontdekken wie en wat ze is en kan worden. Geluidspionier Akim Moiseenkov bouwt met The Pentacle een one-man-choir dat hij via motion sensors aanstuurt. In zijn performance The Falsify Cycle neemt hij de rol aan van sjamanistische priester der wetenschap, die ons bestaan in twijfel trekt en nieuwe belevingen van tijd en dimensies verkent.