vrijdag 10 september 2021

Gaudeamus: Lunchpauzeconcert

Coronatoegangsbewijs nodig | Tera de Marez Oyens Prijs 2021

geweest
11:45
zaal open
12:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
vrijdag 10 september 2021

Gaudeamus: Lunchpauzeconcert

Coronatoegangsbewijs nodig | Tera de Marez Oyens Prijs 2021

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Voor dit concert kun je een gratis ticket reserveren, via de knop Bestel tickets. 

Ieder jaar klinkt de nieuwe muziek van Gaudeamus tijdens het eerste gratis lunchpauzeconcert van het seizoen in TivoliVredenburg. Dit jaar staat het concert helemaal in het teken van de jonge componisten die werk hebben ingestuurd voor de Tera de Marez Oyensprijs: een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge beloftevolle componisten woonachtig in Nederland.

Tera de Marez Oyens was één van de belangrijkste Nederlandse componisten van de vorige eeuw. Vanuit haar gedachtegoed wordt tweejaarlijks de naar haar vernoemde prijs uitgereikt. Dit jaar konden alle studenten die in de afgelopen drie jaar aan een Nederlands conservatorium afstudeerden werk insturen. Tijdens dit concert worden alle geselecteerde stukken gespeeld, en aansluitend de prijs uitgereikt. Van de winnaar van de Prijs in 2018, Remy Alexander, wordt het nieuwe stuk me ander uitgevoerd door percussionist Reggy van Bakel.