zondag 12 september 2021

Gaudeamus: Duo Ebano

Coronatoegangsbewijs nodig | Verse klanken

geweest
11:45
zaal open
12:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Marco Danesi klarinet
Paolo Gorini piano

locatie
zondag 12 september 2021

Gaudeamus: Duo Ebano

Coronatoegangsbewijs nodig | Verse klanken

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Gaudeamus is niet alleen een presenterend festival, maar ook een organisatie voor talentontwikkeling. Ieder jaar geven we talloze componisten de opdracht om gloednieuw werk te schrijven voor het festival. Dit jaar riepen we onder meer componisten tussen de 10 en 35 jaar oud op om werk op te sturen voor het eigenzinnige Duo Ebano van klarinettist Marco Danesi en toetsenist Paolo Gorini. In dit concert klinkt het resultaat.

Duo Ebano is bepaald geen alledaags piano/klarinet-duo: zo verwisselt Gorini regelmatig zijn piano voor een per MIDI-aangedreven seaboard en werkt en experimenteert het duo nauw samen met avontuurlijke jonge componisten. De stukken die voortkwamen uit de oproep voor dit concert gingen in première tijdens het Grachtenfestival en worden na Gaudeamus nog een keer hernomen op November Music.