donderdag 9 september 2021

Gaudeamus: Asko|Schönberg

Coronatoegangsbewijs nodig | The Light of Lesser Days

geweest
19:30
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Asko|Schönberg
Clark Rundell dirigent
Katrien Baerts sopraan
Barbara Kozelj mezzosopraan
Arne Bock sound design
Theatermachine lichtontwerp

programma

Oscar Bettison The Light of Lesser Days

locatie
donderdag 9 september 2021

Gaudeamus: Asko|Schönberg

Coronatoegangsbewijs nodig | The Light of Lesser Days

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Asko|Schönberg, hét Nederlandse toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek, speelt de allereerste opera van de veel geprezen Brits-Amerikaanse componist Oscar Bettison. The Light of Lesser Days neemt het publiek mee in een overweldigende totaalervaring. Twee zangeressen, opgesloten in een kale kamer met enkel een 19e-eeuwse kleurengids als inspiratiemiddel voor hun fantasie, worden begeleid door een ensemble dat in duet gaat met een elektronische kopie van zichzelf.

Oscar Bettisons muziek bewandelt een messcherpe lijn tussen onvoorspelbaarheid en volbloedige grooves. Zijn muziek zit vol fantasierijke twists, en is wild, onstuimig en soms ongemakkelijk. Zoals Bettison het zelf zegt: “It’s not that refinement is a bad thing. But there are times when it can get in the way.” In 2021 is Bettison ook jurylid voor de Gaudeamus Award.