donderdag 9 september 2021

Gaudeamus: Asko|Schönberg

Coronatoegangbewijs nodig | Late night

geweest
21:30
zaal open
22:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Asko|Schönberg
Clark Rundell dirigent
Barbara Kozelj mezzosopraan
Hermine Deurloo mondharmonica
Joseph Puglia viool

programma

Saed Haddad Melancholie II
Gen Tanaka Vamachara
Annika Socolofsky Who Am I to Say?

locatie
donderdag 9 september 2021

Gaudeamus: Asko|Schönberg

Coronatoegangbewijs nodig | Late night

geweest

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Heb je daarover vragen, kijk dan even op deze pagina.

Het kloppende hart van Gaudeamus is de Gaudeamus Award. Vier jonge componisten zijn dit jaar genomineerd voor deze felbegeerde aanmoedigingsprijs en hun muziek wordt gespeeld tijdens verschillende concerten. In dit concert speelt Asko|Schönberg, hét Nederlandse toonaangevende ensemble voor nieuwe muziek, gloednieuwe muziek van Award-genomineerden Gen Tanaka en Annika Socolofsky.

Vamachara, de titel van het nieuwe werk van Gen Tanaka, is een woord uit het Sanskrit dat zoveel betekent als het bereiken van spirituele ontwakening op clandestiene, ongewone wijze. Het is een typerende titel voor een componist die in zijn muziek voortdurend de alledaagse wereld probeert te ontstijgen. De grenzen die Annika Socolofsky in haar muziek probeert aan te vechten zijn dan weer die van beperkende genderrollen. Haar stuk Who Am I to Say? gaat in opstand tegen de kinderliedjes die meisjes al van jongs af een ondergeschikte rol aanleren. Ook klinkt nieuw werk van Saed Haddad, de Jordaans-Duitse componist die als jurylid betrokken was bij de keuze voor de vier Award-genomineerden - met een glansrol voor de vooral in de jazzwereld furore makende mondharmonicaspeler Hermine Deurloo.