Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Abe van der Woude, Colin Vermeulen drums
Peter Keijsers sousafoon
Dirk Zandvliet baritonsaxofoon
Lucas van Ee tenorsaxofoon
Mart van Baalen, Jeroen Verberne, Odei Al-Magut trombone
Bo Floor, Luc Janssens trompet

Locatie
Grote Zaal
Bio Gallowstreet

Gallowstreet is al meer dan tien jaar een begrip, de Amsterdamse brassband is voor velen bekend door hun energieke blaaswerk dat ze naar Lowlands, North Sea Jazz, Dour en vele andere festivals in binnen- en buitenland bracht.

“La reference du brass band européenne”, schrijft iemand in de comments op een clip van de band. Niets is minder waar. Toen Gallowstreet begon voerde de sounds van New Orleans nog de boventoon, maar Gallowstreet sloeg uiteindelijk haar wortels uit in de Hollandse klei, in plaats van de bayou. Nederland is een festivalland en dat sijpelt door naar de bodem. Gallowstreet mixt genres door elkaar met een missie: het moet dansbaar, herkenbaar en meeslepend. Noem het Giorgio Moroder meets Ennio Morricone, Justice meets Jungle, Daft Punk met blazers, een stukje dance, fusion-jazz met 4 tot the floor stadionrock.

Met deze succesformule heeft Gallowstreet een indrukwekkend oeuvre opgebouwd dat altijd de oren weet te bereiken van trouwe fans. Gallowstreet maakt het soort instrumentale blaasmuziek die wereldwijd veel en vaak gecoverd wordt. Bigbands, lokale fanfares, harmonieën en brassbands van over de hele wereld zijn allemaal met het materiaal van de band aan de haal gegaan. Van de States tot Rusland, Frankrijk, Duitsland en Spanje, ook al heeft de band er nog niet zelf gespeeld, de muziek van de band is overal. Gallowstreet speelt daarmee in de premier league van de Europese blazersscene, maar mag zich los van deze credentials ook gewoon een ijzersterke festivalband noemen.

Met uitverkochte clubshows in de Paradiso, de New Morning in Parijs en shows op festivals als North Sea Jazz, Lowlands, van 10.000 man op het Bretonse Bout du Monde, tot Algerije en Slowakije weet Gallowstreet overal een muur van kopergeluid neer te zetten die haar gelijke niet kent.

Met “A Trip Worth Making” reflecteert de band op meer dan tien jaar aan avonturen die de band gezamenlijk heeft meegemaakt. Hoewel ze niet meer de jonge honden van weleer zijn, hebben ze een schat aan ervaring erbij en is de band sound steviger, dynamischer en volwassener geworden. Na het symfonische “Laaglands”, volledig opgenomen in de natuur met gedragen koperklanken keert de band met dit 5e album terug naar de kracht waarmee de band in 2012 ten tonele verscheen. Door gebruik te maken van herkenbare anthems, stuwende grooves en uitgesponnen koperklanken laat dit album Gallowstreet in optima forma zien.

Gallowstreet

Onderdeel van Utrecht Blaast Binnen | A Trip Worth Making

Geweest

Gallowstreet, de leukste brassband uit Amsterdam, sluit het blaasevenement Utrecht Blaast Binnen 2024 feestelijk af. Met een dynamische mix van hiphop, funk, afrobeat en dance op blaas- en slaginstrumenten beloven ze een niet te missen spektakel!

Opgericht in 2012, heeft Gallowstreet indruk gemaakt op grote festivals zoals Pitch, Eurosonic Noorderslag, North Sea Jazz, en Lowlands. Hun debuutalbum 'Battleplan' uit 2016 resulteerde in een Edison publieksprijsnominatie. In 2018 organiseerden ze hun eigen blazersfestival Honk in Paradiso Amsterdam en brachten ze het album 'Hot Lava Sex Machine' uit.

Utrecht Blaast Binnen 2024 presenteert tien blaasorkesten in de Grote Zaal, inclusief verrassende samenwerkingen met bekende artiesten. Harmonieën, fanfares, brassbands en andere blaasmuziekorkesten bieden een gevarieerde line-up. Daarnaast presenteert Rabo Open Stage de hele dag extra uitvoeringen. Mis deze muzikale dag niet en laat je omver blazen!

Bekijk hier het dagprogramma van Utrecht Blaast Binnen 2024