Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Muziek uit Star Wars, Fantasia, en The Good The Bad and the Ugly.

Uitvoerenden

Nederlands Filmorkest o.l.v. Sander Vredenborg

Locatie
Grote Zaal

Gala van de Filmmuziek

Nederlands Filmorkest

Geweest

Het Nederlands Filmorkest bestaat 25 jaar! Reden om een mooie feestelijke voorstelling te verzorgen en stil te staan bij al het moois wat de geschiedenis van de filmmuziek ons gebracht heeft. Het Nederlands Filmorkest heeft speciaal voor dit concert acht categorieën binnen de filmmuziek geselecteerd. Denk hierbij aan animatie, western, sciencefiction en musical. Van elk genre krijg je de muziek te horen welke volgens het orkest een echte winnaar is.

De avond wordt gepresenteerd door Pieter van Nes (bekend van Radio 4). De solisten waar je van kunt genieten zijn Valeska Poismans (zang) en Gijs Leegwater (accordeon). Bij de muziek worden op maat gemaakte filmbeelden vertoond op groot scherm. Kortom: een mooi en vol programma waarbij al jouw zintuigen geprikkeld zullen worden!

Vind je het leuk om in je gala-outfit te komen? Dan nodigen we je van harte uit om dit te doen! Het programma kent een pauze en in de pauze staat er een drankje voor je klaar.

Het Nederlands Filmorkest
Het Nederlands Filmorkest is een symfonieorkest dat zich specialiseert in film-, televisie- en gamemuziek. Onder leiding van Sander Vredenborg geeft het concerten, en begeleidt het live-filmvertoningen. In 2024 vieren ze hun jubileum. Het Utrechtse orkest zoekt nog een aantal spelers, dus ben jij een enthousiaste musicus en gaat je hart harder kloppen van filmmuziek, kijk dan hier voor meer informatie.