Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Rabo Open Stage
Attend
Facebook-event

Foute hits?

In gesprek over controversiële artiesten

Geweest

Wat moeten we met het ‘foute’ verleden van onze favoriete artiesten? Kunnen we 'Thriller' voorgoed uit onze Spotifylijsten gooien? Nooit meer bouncen op 'Ignition' tijdens een huisfeestje? En hoe kijken we terug op al die emotionele momenten die we gedeeld hebben met Ryan Adams?

De documentaire Leaving Neverland houdt de gemoederen al tijden bezig en ook het verleden van R. Kelly zorgt weer voor vragen over de toekomst: want wat moet je als luisteraar met die favoriete artiest die opeens een verleden van seksueel misbruik blijkt te hebben? Kan een streamingdienst met goed fatsoen het oeuvre van een moreel discutabele artiest blijven aanbieden? Met andere woorden: kunnen we de kunst van de kunstenaar scheiden? En ligt daar een grens?

Op 31 maart gaan o.a. muziekjournalist Atze de Vrieze (3VOOR12), DJ Angelique Houtveen (3FM) en DJ Tamar Tieleman (o.a. Kink FM) en Nancy Poleon (Branded Personalities & BrandedU) hierover in gesprek. "Popprofessor" Tom ter Bogt (Universiteit Utrecht) verzorgt een inleiding.

--

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programmavan TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.