Talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event
English

The FOTODOK Book Club is the platform for the stories behind photo books. In this live talk show, photographer and photo book lover Rob Hornstra and creative editor-in-chief of De Correspondent Sterre Sprengers interview the story makers – photographers, designers and publishers. They share special stories about a variety of subjects with the audience.

FOTODOK Book Club #31

Verrassende talkshow over fotoboeken

Geweest

De FOTODOK Book Club is hét podium voor verhalen uit fotoboeken. In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en creatief hoofdredacteur van De Correspondent Sterre Sprengers de verhalenmakers – fotografen, ontwerpers en uitgevers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen.

Tijdens deze editie van de FOTODOK Book Club ontvangen we drie fotografen:

Prins de Vos -  Boys do Cry
Prins de Vos is een fotograaf en filmmaker uit Amsterdam. Thema's in zijn werk zijn intimiteit, seksualiteit en gender- en andere identiteitsvraagstukken. Sinds 2014 werkte Prins aan een fotoserie over de Amsterdamse Levi. Prins wist toen nog niet dat hij Levi 7 jaar zou volgen. Levi is kunstenaar, dichter, en trans man en Prins portretteerde hem op de belangrijke momenten in zijn leven. De titel van de serie Boys do cry is ontleend aan de tattoo die Levi op zijn buik heeft. Prins en Levi samen willen met de serie het taboe op mannelijke kwetsbaarheid doorbreken. Want: boys dó cry.

Valentina Piccinni en Jean-Marc Caimi - Fastidiosa
Een ongefilterd en persoonlijk verslag over Xylella, de planten epidemie die Europa bedreigt. Het boek Fastidiosa van Piccinni en Caimi is het resultaat van de benarde situatie van lokale boeren en de catastrofale verwoesting van het milieu in Puglia, Zuid-Italië, die de twee fotografen in een periode van zes jaar hebben vastgelegd. Ze waren getuigen van de vernietiging van hun geschiedenis, cultuur en levensonderhoud. Fastidiosa biedt een mix van zwart-wit analoge portretten en landschappen, kleurenafbeeldingen die wetenschappelijk onderzoek en experimentele inspanningen benadrukken, archieffoto's en verhalen van de inwoners van de regio.

Ed Kashi - Abandoned moments, a love letter to photography
Fotojournalist en filmmaker Ed Kashi zit al 40 jaar in het vak. De collectie foto's in dit boek onthult een glimp van voorbijgaande gebeurtenissen gevuld met de chaos van het dagelijks leven. Ze laten momenten zien die nooit meer in exact dezelfde tijd en ruimte kunnen plaatsvinden. In tegenstelling tot zijn journalistieke benadering van diepe persoonlijke verbinding en scherpe observatie, gaat dit werk over het vastleggen van de ongetemde energie van een moment met overgave.

Dit programma is gemaakt door Fotodok.

Voertaal: Engels

 

Foto door: Martha Stroo