woensdag 12 mei 2021

Livestream: FOTODOK Book Club #25

Talkshow met verrassende verhalen achter fotoboeken

Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

woensdag 12 mei 2021

Livestream: FOTODOK Book Club #25

Talkshow met verrassende verhalen achter fotoboeken

Op 12 mei presenteren Rob Hornstra en Sterre Sprengers de 25e editie van de FOTODOK Book Club, zoals altijd een enerverende talkshow met makers van fotoboeken die vertellen over de fotoboeken én de verhalen achter de foto's. Dit keer zijn te gast Alessandra Sanguinetti (via Zoom), Kadir van Lohuizen, Louise Honée en Yara Jimmink.

Alessandra Sanguinetti vertelt over haar nieuwe boek The Adventures of Guille and Belinda. In dit boek gaat Alessandra Sanguinetti’s terug naar het platteland van Argentinië voor de voortzetting van haar samenwerking met Belinda en Guillermina, twee neven die, als meisjes, het onderwerp waren van het eerste boek in haar doorlopende serie, The Adventures of Guille and Belinda and the Enigmatic Meaning of Their Dreams.

In zijn laatste boek After Us the Deluge laat Kadir van Lohuizen de gevolgen zien van het stijgende zeeniveau voor de mens. Hij reisde naar zeven verschillende gebieden in de wereld en legde hier vast wat de klimaatcrisis nu al voor gevolgen heeft voor de mensen die er wonen. Het boek is een verontrustend tijdsdocument.

Yara Jimmink studeerde in 2020 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst met de tentoonstelling en publicatie ‘When summer became winter’. De tentoonstelling is een verzameling van familiefoto’s, portretten, foto’s van bloemen en planten en geluidsopnames, rondom de migratie van Nieuw-Guinea naar Nederland van haar grootouders en haar moeder in 1961.

Louise Honée trok voor haar project We love where we live naar McDowell County in West Virginia. Dit voormalige welvarende centrum van de kolenmijnen in de Verenigde Staten is veranderd in een uitzichtloze plek met weinig perspectief op betere tijden. Honée zocht naar de schoonheid achter de malaise en was met name geïnteresseerd in de nieuwe generatie die opgroeit in een maatschappelijke context waarbij welvaart omgeslagen is in armoede.