Zaal open
Aanvang
Programma

Rob Hornstra in gesprek met:
Dana Lixenberg (NL)
Martin Parr (UK)
Bryan Schutmaat (USA)

Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

FOTODOK Book Club #16

Rob Hornstra in gesprek met fotografen

Geweest

De FOTODOK Book Club: een live talk-show waarin fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra op het podium in gesprek gaat met fotografen, ontwerpers en uitgevers. (Inter)nationale gasten vertellen het verhaal achter hun laatste project en de keuzes die ze gemaakt hebben bij het tot stand komen van hun publicatie. Levendige gesprekken met af en toe een kritische noot gegarandeerd!

Te gast bij de 16e FOTODOK Book Club zijn:

Dana Lixenberg (NL) richt zich in haar werk op gemeenschappen in de marge van de samenleving. Haar langlopende projecten eindigen vaak in de vorm van een boek, zoals Last Days of the Shishmaref en Imperial Courts. Op 6 december vertelt Lixenberg over haar iconische portretten van rapgrootheden Tupac en Biggie. In het gelijknamige boek zijn de portretten die Lixenberg tussen 1993 en 1996 in opdracht van het tijdschrift Vibe maakte gebundeld. 

Martin Parr (UK) is een van de bekendste en meest invloedrijke fotografen van deze tijd. Met zijn vaak humoristische en soms sarcastische blik legt Parr al decennia lang het alledaagse Britse leven vast. Voor Parr is zijn eigen achtertuin het ideale onderwerp.“Het is voor mij het mooiste wat er is. Het laten zien wie we zijn.” Parr bundelde zijn werk in - tot nu toe - 94 boeken. Tijdens deze Book Club vertelt Parr over zijn 95e boek Beach Therapy dat binnenkort verschijnt. Het strandleven is een van zijn favoriete onderwerpen, dat Parr dit keer op een voor hem nieuwe manier heeft gefotografeerd.

Bryan Schutmaat (USA) bracht in 2013 zijn eerste boek uit The Grey the Mountain Sends en won daarmee meteen de prijs voor het beste fotoboek op de New York Photo Awards. Tijdens zijn bezoek aan de Book Club gaat Schutmaat in gesprek met Rob Hornstra over zijn laatste boek Good Goddamn, dat een veel persoonlijker project is. We zien hoe zijn vriend Kris zijn laatste dagen doorbrengt in het Texaanse platteland voordat hij de gevangenis in gaat. Het is een ode aan vriendschap, en de kleine dingen die het leven zin geven.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met het volledige programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Foto: Martha Kamminga