Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

FOTODOK Book Club #14

Geweest

Live talk-show waarin fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra op het podium in gesprek gaat met makers van fotoboeken: fotografen, ontwerpers en uitgevers worden aan de tand gevoeld over hun werk. Internationale gasten vertellen het verhaal achter hun laatste project en de keuzes die ze gemaakt hebben bij het tot stand komen van hun publicatie. Levendige gesprekken met af en toe een kritische noot gegarandeerd. Per Book Club worden drie boeken besproken met hun maker. De boeken in kwestie zijn (mits niet uitverkocht) op de avond te koop. Een mooie gelegenheid om er meteen een te laten signeren!

De gasten van de 14e FOTODOK Book Club zijn:

Robin de Puy (NL) vertelt over haar ontmoeting met de 15 jarige jongen Randy, tijdens haar road-trip door Amerika in 2015. Ze vroeg hem of ze een portret mocht maken, en die foto eindigde in haar vorige boek If This Is True… Maar Randy bleef haar intrigeren, en De Puy ging in 2016 en 2017 meermaals naar hem terug. Ze maakte honderden foto’s en video’s van en met hem, die nu te zien in het Bonefanten Museum in Maastricht, en het gelijknamige boek Randy.

De tentoonstelling Randy is nog te bezoeken tot en met 13 mei.

Andrew Phelps (USA) trok voor The Drake Equation samen met de Oostenrijkse fotograaf Paul Kranzler (niet aanwezig) naar de National Radio Quiet Zone in Green Bank, West Virginia. Ingesteld in 50-er jaren van de vorige eeuw biedt de Quiet Zone een plek zonder radio, tv of telefoon signalen. Oorspronkelijk bedoeld voor wetenschappers om zo ongehinderd met ultra gevoelige telescopen het heelal te verkennen. Maar tegenwoordig ook in trek bij zogeheten ‘WIFI-vluchtelingen’, mensen die hypersensitief zijn voor allerlei soorten straling. Samen met de oorspronkelijke streekbewoners hebben zij zich vermengd tot een unieke gemeenschap, gevormd door een unieke leefomgeving.

Andrew Phelps is verbonden aan internationaal centrum voor fotografie FOTOHOF Salzburg en schrijft over bijzondere fotoboeken op zijn blog Buffet.

Christian van der Kooy (NL) is geïnteresseerd in de mystieke relatie tussen mens en omgeving; plekken waar een gedeelde geschiedenis zorgt voor zichtbare spanningen op cultureel, sociaal en economisch gebied. In zijn recent verschenen boek Anastasiia, she folds her memories like a parachute vertelt Van der Kooy aan de hand van zijn Oekraïense liefde Anastasiia het verhaal van een snel veranderend land. Anastasiia geeft de lezer een unieke inkijk in de recente geschiedenis van Oekraïne; van de verwijdering van het communisme tot de opstanden van Maidan. Dit boek is een liefdesverklaring aan haar buitenlandse geliefde en aan haar vaderland.

Foto:
Uit de serie: Randy © Robin de Puy