Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ammar 808
Afriquoi
Dijf Sanders
Ajabu
Ramses 3000
Stranded FM

Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event
Programma
Afriquoi

Ook onstaan uit de rijke melting pot van Londen is de Afrikaanse live-act Afriquoi. Met leden die in het extreemste geval drie decennia verschillen in leeftijd vormt de driekoppige supergroup een unieke sound van traditionele en moderne fusion-muziek. De combinatie van Congolese gitaar, Gambiaanse kola virtuositeit en typerende elektronische UK-invloeden resulteren in een stevige knipoog naar clubmuziek die zich live uit tot een uiterst dansbaar geheel.

Ammar 808

Sofyann Ben Youssef brengt in het gezelschap van drie mannelijke zangers uit Tunesië, Algerije en Marokko een eclectische en integrerende mix van doorzettende elektronische percussie en aloude en traditionele stijlen. Ammar 808 vormt zeker één van de acts die de nacht van Footprints Festival gaat voorzien van dansbare en frisse geluiden.

Asa Moto

Asa Moto is een dj- en producersduo uit Ghent. Sinds hun eerste release op het legandarische label DEEWEE staan de Gentse mannen bekend om hun unieke en quirky house en tourde ze door Europa met label-bazen Soulwax. Zelf omschrijven ze hun sound als “electronic music trying to sound acoustic… or something like that”. Uiterst dansbaar in ieder geval, en dus geen verrassing dat Pandora Foyer tijdens de Footprints nacht hun playground is.

Stranded FM

Internetradio-platform Stranded FM verrijkt Utrecht en stimuleert lokaal talent om de volledige breedte van het muzikale spectrum tot zich te nemen en te gebruiken bij het creëren van nieuwe kunst in al haar vormen. Zoals zij vaker deden op vooruitstrevende culturele evenementen als Lowlands, CATCH, Gaudeamus, Grasnapolsky en Le Guess Who?, zal Stranded FM tijdens Footprints Festival de ruimte en tijd tussen de verschillende optredens vullen met smaakvolle en nieuwe muziek aansluitend op het programma.

Ajabu

Een van de grootste talenten van de bloeiende Utrechtse scene rondom Stranded FM is Ajabu: zijn voorliefde gaat uit naar dansbare muziek met een exotische weirde twist. Hij nam zijn huidige alter ego aan voor zijn set op Le Guess Who? 2016, alhoewel Ajabu de jaren daarvoor al onder andere aliassen punk, future garage en footwork maakte. Sinds 2012 maakt Ajabu deel uit van het collectief Tropicalismo, dat zijn liefde voor meer soulvolle en niet-westerse muziek aanwakkerde.

Ramses3000

Ramses3000 is het alter-ego van Caïro Liberation Front’s Yannick Verhoeven. Als DJ grijpt de Utrecht-local de mogelijkheid met beide handen aan om zijn sound breder te trekken dan de Egyptische electro cha3bi die doorgaans het feestje van CLF van de vloer trekt, zoals hij dit eerder deed op bijvoorbeeld Le Guess Who?. Experimentele dansmuziek zonder rekening te houden met landsgrenzen.

Footprints - night ticket

Festival met Ammar 808, Afriquoi, Ajabu, Ramses 3000 en meer

Geweest

Tijdens Footprints worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt. Nieuwe geluiden worden toegevoegd aan gevestigde stromingen door makers die de durf hebben om daar een eigen draai aan te geven. Door elektronica toe te voegen, door genres te vergeten en de ongeschreven wetten van de muziek links te laten liggen.

Tickets
Reguliere tickets voor het dagprogramma van Footprints zijn uitverkocht. Er zijn nog wel nachttickets beschikbaar voor €15. Deze geven toegang tot zowel het festival (vanaf 22:00 uur) en Ronda met 2manydj's, Krystal Klear, Joost van Bellen en Katjan Pedis (vanaf 00:00)(18+).

Vijf jaar TivoliVredenburg, veertig jaar Grote Zaal
Dit concert is onderdeel van ons dubbele jubileum! Van 24 januari tot en met 27 januari bieden we te veel om mee te maken, voor iedereen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.