menu zoeken
Naar agenda
zaterdag 26 januari 2019

Footprints

Khruangbin, Jungle By Night, Altin Gün, Baloji en meer

36

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

line-up
Khruangbin
Jungle By Night
Baloji
Altin Gün
Ammar 808
Ezra Collective
TootArd
Afriquoi
Mim Suleiman
Blow 3.0
Sun Mi Hong Quintet
Stranded FM
Ajabu

Beluister de Footprints-playlist hier.
zaal open
15:00
eindtijd
03:00
leeftijd
18+
locatie

In 2019 is het alweer vijf jaar geleden dat wij onze deuren openden. Dit vieren we eind januari groots met een jubileumweekend, dat ook op zaterdag 26 januari de primeur biedt van een gloednieuw, jaarlijks terugkerend festival: Footprints.

Tijdens Footprints worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt. Nieuwe geluiden worden toegevoegd aan gevestigde stromingen door makers die de durf hebben om daar een eigen draai aan te geven. Door elektronica toe te voegen, door genres te vergeten en de ongeschreven wetten van de muziek links te laten liggen.

Texaans trio Khruangbin (Thais voor “Engine Fly”) maakt een warme mix van diverse stromingen uit verschillende tijdperioden van de muzikale geschiedenis. Thaise funk uit de jaren ’60 en Perzische rock uit de seventies ontmoet disco, soul en surfrock resulterend in een ontspannende en laidback sound. Laatste wapenfeit ‘Con Todo El Mundo’ zette dit door en betekende een definitieve stap naar uitverkochte wereldtours.

Jungle By Night heeft zichzelf in de afgelopen negen jaar ontwikkeld tot een instrumentale act van wereldformaat. De negenkoppige band koos op hun recentste album ‘The Traveller’ een exotische en soms rauwe richting die men nog niet eerder van de Amsterdammers had gehoord. Waar men de term afrobeat het meest gebruikt om dit geluid te beschrijven, dekt dit bij lange na niet de lading. Elektronische invloeden vermengen moeiteloos met jazz, funk, latin en verschillende non-Westerse klanken.

Met Anatolische muziek als drijfveer ontstond in 2016 Altin Gün. In de jaren ’60 en ’70 had westerse rockmuziek van bands als The Doors en Led Zeppelin een grote invloed op vrijzinnige muzikanten in Turkije, welke dit vermengde met traditionele Turkse volksmuziek. Het resultaat was unieke psychedelische rock die 50 jaar later door zes Nederlandse muzikanten opnieuw wordt geïnterpreteerd. Een coverband is het niet, maar vrijwel elke release is gebouwd op een Turkse klassieker. Deze worden vervolgens intensief bewerkt, verknipt en opnieuw gearrangeerd, resulterend in spannende, energieke en unieke psychedelica.

Verder op het programma: de Belgisch/Congolese rapper Baloji, de Londense jazzband Ezra Collective, Mim Suleiman (ook wel de “Mama Africa van de 21eeeuw”), traditionele en moderne fusion-muziek van Afriquoi, reggae, dabke en West-Afrikaanse blues door TootArd, de energieke en stompende beats van Blow 3.0, eclectische en integrerende elektronische muziek van Ammar 808, drummer Sun Mi-Hong die een set speelt gebaseerd op Wayne Shorter’s jazzstandard "Footprints", Ajabu en internetradio-platform/collectief Stranded FM.

 

Vijf jaar TivoliVredenburg, veertig jaar Grote Zaal
Dit concert is onderdeel van ons dubbele jubileum! Van 24 januari tot en met 27 januari bieden we te veel om mee te maken, voor iedereen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

 

Wellicht vind je ook interessant

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

za 8 dec 2018

Strange Sounds From Beyond

Onalledaags muziekfestival SSFB maakt Utrecht debuut

do 27 dec 2018

3e Keesdag met Kees van Hondt

Kees in het Chinees

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord