Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 8 februari 2020

Footprints

Traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken

v.a. € 36,10

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets
CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

zaal open
15:00
aanvang
15:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 36,10

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

programma
Tshegue
Ibibio Sound Machine
The Mauskovic Dance Band
Faraj Suleiman
Moonlight Benjamin
Kefaya ft Elaha Soroor
Flamingods
Young Jazz Society
Stranded FM
+ many more
locatie
TivoliVredenburg
zaterdag 8 februari 2020

Footprints

Traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken

v.a. € 36,10

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

Na een uitverkochte editie in januari 2019 is Footprints in 2020 terug voor haar tweede editie! Tijdens het festival worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Het programma volgt de voetsporen die ons van het bekende pad wegleiden, en naar een plek brengen waar avontuurlijke muziek alle ruimte krijgt. Nieuwe geluiden worden toegevoegd aan gevestigde stromingen door makers die de durf hebben om daar een eigen draai aan te geven. Door elektronica toe te voegen, door genres te vergeten en de ongeschreven wetten van de muziek links te laten liggen.

Line-up tot nu toe: 

 • Tshegue

  Rechtstreeks uit de suburbs van Parijs komt het afropunkduo Tshegue, ofwel Faty Sy Savanet (geboren in Congo) en Nicolas Dacunha. Opzwepende tribale ritmes worden door Tshegue vermengd met invloeden uit de garagerock. Hun geluid is spiritueel en wild, zonnig en donker, man en vrouw, body en soul!

 • Ibibio Sound Machine

  Het eclectische Engelse gezelschap Ibibio Sound Machine bestaat uit acht mensen, maar kijk niet raar op als dat op het podium nog wat oploopt. De formatie met frontvrouw Eno Williams combineert dikke vette jarentachtigfunk en -disco met afrobeat en krijgt zelfs een jaarvergadering van notarissen nog aan het dansen!

 • The Mauskovic Dance Band

  De Amsterdamse formatie The Mauskovic Dance Band zijn de Ramones van de afrocaribische spacesound. Niet alleen hebben de vijf leden dezelfde achternaam, ze laten ook elk podium rokend achter. Je hoort afrobeat, no-wave en cumbia, of hoe een minimale beat maximaal effect heeft. Helemaal Mauskovic!

 • Faraj Suleiman

  De Palestijnse pianist Faraj Suleiman is een van de belangrijkste nieuwe componisten uit de Arabische wereld. Midden-Oosterse melodieën mixt hij vloeiend met jazz, tango en klassieke muziek en hij speelt net zo makkelijk solo als met groot orkest. Op zijn meest recente album blijkt hij ook nog te kunnen zingen!

 • Moonlight Benjamin

  Moonlight Benjamin is behalve zangeres/muzikante ook nog voodoopriesteres. Vandaar waarschijnlijk dat het werk van de Haitiaanse een onmiskenbaar bezwerende kwaliteit heeft. Haar invloeden: kerkzang en voodoomuziek uit haar jeugd, westerse rock en jazz in het algemeen. Het resultaat: voodoo-bluesrock!

 • Flamingods

  De viermansband Flamingods opereert vanuit Londen, maar hun roots liggen in onder meer Bahrein, Jamaica en India. Het is dan ook niet zo vreemd dat hun muziek wordt betiteld als exotische psychedelica. Op hun nieuwste album hoor je ook disco, funk en zelfs een echo van dat andere Engelse bandje, de Beatles!

 • Young Jazz Society

  Young Jazz Society is niet alleen jong, maar ook groot: deze Utrechters stoppen de big in bigband, want ze zijn maar liefst met z’n achttienen. Zoals het jonge honden betaamt hebben ze een verfrissende nieuwe kijk op muziek in het algemeen en jazz in het bijzonder. Speciaal voor Footprints presenteren ze een set die zich helemaal richt op Japanse jazzmuziek. Stukken van Japanners, zoals Nao Takeuchi en Takuya Kuroda, maar ook over Japanners: nummers van Willem Friede (New Cool Collective) geïnspireerd op het Japanse uitgaansleven van de Pachinko-gokhallen en de Lolita-kledingstijl, op Japanse mythologie en op de anime Cowboy Bebop. Joris Posthumus fungeert deze avond als gastsolist.

 • Kefaya ft Elaha Soroor

  De Afghaanse zangeres Elaha Soroor moest haar thuisland ontvluchten vanwege haar uitgesproken meningen over onder meer vrouwenrechten. Zij en het bekroonde collectief Kefaya bundelen hun krachten voor een frisse en levendige kijk op Afghaanse volksmuziek, waarbij jazz en dub vermengen met klassieke Indiase folksongs en elektronica resulterend in ‘een uitdagende viering van vrijheid en internationalisme’.

 • Stranded FM


  Internetradio-platform Stranded FM verrijkt Utrecht en stimuleert lokaal talent om de volledige breedte van het muzikale spectrum tot zich te nemen en te gebruiken bij het creëren van nieuwe kunst in al haar vormen. Zoals zij vaker deden op vooruitstrevende culturele evenementen als Lowlands, CATCH, Gaudeamus, Grasnapolsky, Le Guess Who? en natuurlijk de eerste editie van Footprints, zal Stranded FM ook dit jaar de ruimte en tijd tussen de verschillende optredens vullen met smaakvolle en nieuwe muziek aansluitend op het programma.

Zie ook

vr 29 nov 2019

Altin Gün

Nederlandse band maakt dansbare Turkse psychedelische folkrock

vr 29 nov 2019

Barış K, Ramses3000 & Fatima Ferrari en Jasper Vee

Footprints By Night: non-westerse tunes met top-notch selectors

za 16 nov 2019

Pieces of Tomorrow Festival

An introduction to classical music