Food-Afdruk - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 28 november 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Food-Afdruk

Global Goals Café over verantwoorde voedselkeuzes

12,50
programma

Arno Bouwes (Brainwash)
Floris van den Berg (UU)
Walter Vermeulen (UU)
Chantal Engelen (Kromkommer)
Luc Janssens (Mesjokke)
Wilbert van de Kamp

 

aanvang
19:30
€ 12,50
€ 7,50

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

verantwoord consumerenfoodkenniscloud nine

Je kent het wel: je staat in de supermarkt en je moet kiezen wat je vanavond gaat eten. Je wilt iets lekkers, maar ook bijdragen aan een betere planeet. Hoe pak je dat aan? Biologische kip, vegetarische lasagne of toch helemaal vegan?
 
Presentator Wilbert van de Kamp leidt je op deze avond door de verwarrende wereld van verantwoorde voedselconsumptie. Over keurmerken, productieprocessen en de impact van jouw keuzes in de supermarkt. Ga je voor beter leven vlees, fairtrade, biologisch of toch voor iets goedkopers? En ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk wel bij jou als consument?
 
Na een inleiding van milieuwetenschapper Walter Vermeulen (UU) knopen de filosofen Arno Bouwes (Brainwash) en Floris van de Berg (UU) de strijd aan: wie draagt de grootste verantwoordelijkheid als het gaat om een verantwoord voedselsysteem: de consument, de ‘industrie’ of de overheid? Vervolgens zoomen we in op de praktijk: in gesprek met de Utrechtse ondernemers Chantal Engelen, oprichter van soepmerk Kromkommer en Luc Janssens, oprichter van Mesjokke Chocolade bespreken we welke keuzes zij hebben gemaakt in het opzetten van hun merk en welke afwegingen – milieu, mens en dier – hierbij een rol hebben gespeeld. Solidaridad geeft vanuit de zaal een internationaal perspectief. In dit gesprek gaan we op zoek naar praktische tips hoe we zelf verantwoord kunnen consumeren.
 
Dilemma’s in de supermarkt? Vanaf nu verleden tijd!

Food-Afdruk is een programma van TivoliVredenburg en de Gemeente Utrecht. Utrecht is een Global Goals City, dat betekent dat de stad zich inzet voor de Global Goals, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. ‘Verantwoord consumeren en produceren’ is een van de zeventien doelen die een betere wereld in 2030 dichterbij moet brengen. Meer informatie over wat jij kan doen voor de Global Goals vind je op: http://www.utrecht4globalgoals.nl/

Foto via Fiartrade Challenge

Wellicht vind je ook interessant

ma 28 mei 2018

Schoolconcert Maanzucht – Wie Walvis

Groep 3-4

za 10 mrt 2018

Sencity Festival 2018

vr 23 feb 2018

Pronkstukken – Gerrit Rietveld College

Compositietraject educatie

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord