Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

o.a.
Henry Purcell Music for a while
Trad. Zweden Hemlig stod jad
Gregoriaans delen uit het Gregoriaanse requiem
Ben Oakland, Milton Drake Java Jive
Joost Kleppe Daa-doe-daa
The Beatles Blackbird

Uitvoerenden

Fokke Obbema schrijver & verteller

Wishful Singing
Anne-Christine Wemekamp sopraan
Maria Goetze
sopraan
Marleen van Os mezzosopraan
Stella Brüggen alt
Marjolein Stots
 alt

Locatie
Hertz

Fokke Obbema & Wishful Singing | De Zin van het Leven

Muziek & Literatuur

Geweest

Wishful Singing & Fokke Obbema | woensdag 12 oktober 2022 | Hertz

Wat is de zin van het leven? Fokke Obbema stelde die vraag aan tientallen mensen en legde de antwoorden vast in een veelgeprezen interviewreeks in de Volkskrant. De antwoorden schetsen een fascinerend beeld over de invulling die mensen daaraan geven. Obbema had een goede reden om die vraag te stellen. Hij stond zelf op de drempel van de dood.

Een ommezwaai van redacteur economie naar redacteur zingeving
Fokke Obbema stelt de vraag die zich vroeg of laat bij ons allemaal aandient: wat is de zin van het leven? Die vraag drukte in april 2017 alle andere vragen waarmee Obbema zich als journalist bezighield weg toen hij werd getroffen door een hartstilstand. Hij gooit het roer om: na vele jaren bij de economieredactie van de Volkskrant wordt hij redacteur zingeving en schrijft De zin van het leven, een boek met veertig vraaggesprekken over de essentie van het bestaan. Waar rennen we allemaal zo hard naartoe? Wat is de essentie van ons leven en wat is de rol van anderen? Wat niet in woorden is uit te drukken, krijgt een stem in de muzikale ‘antwoorden’ van Wishful Singing. Want ook de zangeressen van Wishful Singing lopen rond met grote levensvragen die we ons allemaal weleens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. Het resultaat is verrassend filosofisch muziektheater met nieuwe teksten en poëzie van Fokke Obbema, vervlochten met sprankelende muziek van Wishful Singing.

Herman Finkers: 'Ze kunnen heel goed met zijn vijven één stem maken... Hoe ze de timing zo precies op elkaar afstemmen... dat is een wonder eigenlijk. Wishful Singing is een geschenk uit de hemel.'