Menu Sluit Agenda Zoeken Kassa
zondag 8 oktober 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Fluister: Sylvain Chauveau + James Murray

€ 12,-

geweest

Inclusief servicekosten.

zaal open
14:30
support
geen
locatie
zondag 8 oktober 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Fluister: Sylvain Chauveau + James Murray

€ 12,-

geweest

Inclusief servicekosten.

Na een aantal fraaie Fluister zondagmiddagen in de Helling vindt de volgende editie van Fluister voor het eerst plaats op een andere locatie in Utrecht: de Club Nine van TivoliVredenburg. Te beginnen op zondagmiddag 8 oktober met Sylvain Chauveau (FR) en James Murray (UK)

Sylvain Chauveau [FR]
De Franse componist Sylvain Chauveau is geen onbekende meer voor Fluister. Naast een solo optreden, trad hij ook eerder aan met ‘0’ en met het ‘On Ensemble’. De muzikale relatie tussen Fluister en Sylvain Chauveau is ook niet zo verwonderlijk. Sylvain verkent al jaren de grenzen van stilte en minimalisme. Daarnaast  weet hij de popsong steeds verder te deconstrueren. Zo werden de songs van The Smiths, Depeche Mode en Smog al eerder verweven tot experimentele lange drones. Het oevre van Sylvain loopt dan ook sterk uit een, van minimale piano tot gruizige donkere crooner albums. In die laatste categorie valt ook het nieuwe album ‘Find What You Love And Let It Kill You’ Sylvain gebruikt akoestische gitaar, elektronica, guizige drones en zijn eigen droge, donkere stem om af en toe kortstondig stiltes te doorbreken. Op dit album krijgt hij ook de vocale steun van Chantal Acda en Myriam Pruvot.

James Murray [UK]
De uit Londen afkomstige James Murray componeert minimalistische elektronische muziek. Hij brengt zijn werk voornamelijk uit op zijn eigen Slowcraft label, maar ook op gerenommeerde labels. Zo werd zijn laatste album ‘Killing Ghosts’ uitgegeven door Home Normal. James werkt vanuit een sterk conceptueel thema. Pastorale mijmeringen verbeeld in abstracte soundscapes, bewerkt met electronica, gitaar en piano. Inmiddels is groeit zijn indrukwekkende oevre gestaag en is James uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten in de ambient/drone genre.

Ook interessant

di 21 mei 2019

IJzersterke Soundtracks

Noord Nederlands Orkest & Hanna Verboom

wo 20 feb 2019

Remy van Kesteren

Harpvoorstelling in combinatie met lichtkunst

za 18 mei 2019

Out of the Blue

Bruckner - Symfonie nr. 4

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord