Zaal open
Aanvang
Support act
geen
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Fluister: Masayoshi Fujita + Anne Müller

Betoverende muziekstukken van een Japanse vibrafonist en een Duitse celliste

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Masayoshi Fujita
De Japanse componist en vibrafonist Masayoshi Fujita kwam al eens eerder langs bij Fluister, toen nog onder de naam El Fog. Een paar jaar later heeft hij een aantal indrukwekkende soloplaten uit op het Erased Tapes-label [Nils Frahm, Olafur Arnalds, Peter Broderick]. Deze tour presenteert hij zijn nieuw album ‘Book of Life’. Op dit album laat Masayoshi niet alleen de vibrafoon horen, maar ook viool, klarinet en accordeon. Vastbesloten niet vast te houden aan traditionele vibrafoonstijlen of -technieken en theorieën van compositie, zoekt hij zijn eigen geluid van vibrafoon en nieuwe mogelijkheden waaruit betoverende muziekstukken ontstaan. Geïnspireerd door de stilte en de diepte van de mist, de bergen en de zwaartekracht binnenin, roept zijn muziek beelden, sferen, landschappen en verhalen op bij de luisteraar.

Anne Müller
Anne Müller is een veelzijdig celliste die te vinden is in verschillende muzikale werelden. Naast volleerd orkestraal- en kamermusicus, is Anne ook actief in de populaire, hedendaagse en experimentele muziek. Uitgerust met een arsenaal aan effectpedalen tourt ze over de hele wereld over als de vaste celliste van Agnes Obel. Anne Müller draagt ook regelmatig bij aan de opnames voor het Britse neoklassieke label Erased Tapes.

Het concert start met een solo-gedeelte van Anne Müller, daarna spelen ze als duo.

Bekijk hier een overzicht van al onze neoklassieke concerten, die ook verzameld zijn in deze Spotify-afspeellijst. Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.