donderdag 29 januari 2015

Flamenco Biënnale

Renaud Garcia-Fons & Ultra High Flamenco

geweest
18:30
zaal open

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Renaud García-Fons 'La Línea del Sur'
Ultra High Flamenco

support act
Beyond The Double Bass + La Fábrica
locatie
TivoliVredenburg
donderdag 29 januari 2015

Flamenco Biënnale

Renaud Garcia-Fons & Ultra High Flamenco

geweest

De Flamenco Biënnale Nederland brengt van 16 januari tot en met 3 februari 2015 met een feestelijke lustrumeditie de internationale hedendaagse flamencotop naar Nederland. Een nieuwe lichting dansers, choreografen en musici onderzoekt de grenzen van de flamencokunst in spraakmakende voorstellingen waar traditie en experiment elkaar ontmoeten. Hun flamenco gaat spannende allianties aan met andere genres en stijlen, zoals hedendaagse dans en muziek, jazz, klassiek, barok, Indiase en Oosterse muziek. 

Documentaire: Renaud García-Fons, Beyond The Double Bass (19:00, Cloud Nine)
De avond wordt ingeluid met een documentaire over de muzikale avonturier Renaud García-Fons. De Frans-Spaanse contrabassist maakt nieuwe muzikale werelden op zijn contrabas, waaraan hij een vijfde snaar toevoegde. De film reist met Fons door zijn fascinerende universum.

Renaud García-Fons 'La Línea del Sur' (20:30, Hertz)
met: Renaud Garcia-Fons contrabas 5 snaren David Venitucci accordeon Kiko Ruiz akoestische gitaar Pascal Rollando percussie

Flamenco Bieënale artist-in-residence Renaud García-Fons (1962) is een van de grootste contrabassisten van dit moment. Hij ontwikkelde een geheel eigen muzikale identiteit, een prachtige klankwereld waar klassieke muziek, jazz en flamenco zich op bijzondere wijze vermengen met Oosterse melodieën en Afrikaanse accenten. In La Línea del Sur (Lijn van het Zuiden) nemen de Frans-Catalaanse bassist en zijn musici ons mee op reis naar het muzikale zuiden, waar hij zijn vijfsnarige compagnon laat zingen en dromen in het warme avondlicht.

Ultra High Flamenco (22:00, Cloud Nine)
met: Pablo Martín contrabas José Quevedo ‘Bolita’ gitaar Alexis Lefèvre viool Paquito González  percussie Oene van Geel altviool, percussie Maarten Ornstein (bas)klarinet Tony Roe piano

Wat gebeurt er als je drie gerenommeerde Nederlandse jazzmusici koppelt aan vier top ‘flamencos’? Dat gaan we horen in deze nieuwe creatie van de Flamenco Biënnale. Het kwartet Ultra High Flamenco [UHF] improviseert graag binnen en buiten de flamenco. De band olv bassist Pablo Martín blinkt uit in innovatieve en jazzy interpretaties van verschillende traditionele flamencostijlen. Samen met het Nederlandse trio olv Oene van Geel rekken ze zeven man sterk tokkelend, plukkend en strijkend de rijke flamencoritmiek verder op.

Randprogramma
Tussen het programma door op Plein 6 speelt onder meer La Fábrica en Flamenco Sextet (o.l.v. Bernard van Rossem). Na afloop kunnen bezoekers blijven hangen voor de XS Afterparty/Jam.