Bekijk het klassieke seizoen

Meer Orkesten Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 35,-
Rang 2
Regulier
€ 32,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Lalo Symphonie espagnole voor viool en orkest
Mendelssohn Vioolconcert

Uitvoerenden

Residentie Orkest
finalisten Oskar Back Concours

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Finale Oskar Back

Finale Nederlands Vioolconcours met het Residentie Orkest

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Gezonde spanning overheerst in de Grote Zaal. Er is namelijk niets mooiers dan muziek maken op het scherp van de snede. Nederlands grootste viooltalenten meten hun krachten tijdens de finale van het Oskar Back concours. Drie uitverkoren finalisten betreden de arena met schitterende vioolconcerten van Mendelssohn en Lalo onder de arm.

Indrukwekkende erelijst
Het tweejaarlijkse Nationaal Vioolconcours Oskar Back is een van de belangrijkste muziekcompetities van Nederland. Ruim 55 jaar geleden vond de allereerste editie plaats. Het vioolconcours wordt gehouden ter ere van de vermaarde Hongaars-Nederlandse muziekpedagoog Oskar Back. Het erelijstje van oud-winnaars is zeer indrukwekkend. In het verleden schreven topviolisten als Emmy Verhey, Jaap van Zweden, Daniel Rowland en Liza Ferschtman de eerste prijs al op hun naam.

Residentie Orkest
Het winnen van Oskar Back geeft een enorme schwung aan de carrière van veel jonge violisten. Wie wordt straks de opvolger van violiste Isobel Warmelink, laureaat van 2022? Tijdens de Oskar Back-finale 2024 krijgen de drie finalisten ruggensteun van het Residentie Orkest. Al hun temperament en virtuositeit kunnen de jonge vioolmagiërs kwijt in het geliefde Vioolconcert van Mendelssohn en het vurige Symphonie espagnole van Lalo.