Alle evenementen

Nederlands Vioolconcours
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Lalo Symphonie espagnole voor viool en orkest
Mendelssohn Vioolconcert

Uitvoerenden

Residentie Orkest
finalisten Oskar Back Prijs

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Residentie Orkest speelt Mendelssohn en Lalo

Met de finalisten Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours

Geweest

Het Residentie Orkest begeleidt de finalisten van de prestigieuze Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours 2024. Al hun temperament en virtuositeit kunnen de jonge vioolmagiërs kwijt in het geliefde Vioolconcert van Mendelssohn en het vurige Symphonie espagnole van Lalo. De spanning van de finale geeft een extra dimensie aan dit bijzondere concert, waarbij het publiek niet alleen geniet van het Residentie Orkest, maar tegelijkertijd de toekomstige wereldtop ontdekt bij het ontspruiten van hun carrière.

Het tweejaarlijkse Nederlands Vioolconcours met de Oskar Back Prijs voor violisten van 18-26 jaar, is een van de belangrijkste muziekcompetities van Nederland. Ruim 55 jaar geleden vond de allereerste editie plaats. De Oskar Back Prijs wordt gehouden ter ere van de vermaarde Hongaars-Nederlandse muziekpedagoog Oskar Back. Het erelijstje van oud-winnaars is zeer indrukwekkend. In het verleden schreven topviolisten als Emmy Verhey, Jaap van Zweden, Daniel Rowland en Liza Ferschtman de eerste prijs al op hun naam.

Het winnen van de Oskar Back Prijs geeft een enorme schwung aan de carrière van veel jonge violisten. Wie wordt straks de opvolger van violiste Isobel Warmelink, winnaar van 2022?