Naar agenda
vrijdag 26 januari 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Finale NK Poetry Slam 2018

De spannendste slamwedstrijd van Nederland

16,50
programma

De acht beste slamdichters strijden om de Nederlandse titel

aanvang
20:00
.
€ 16,50
€ 14,-
€ 14,-

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

literatuurpoëziepoetry slamcloud nine

Op vrijdag 26 januari strijkt de finale van het NK Poetry Slam weer neer in de Cloud Nine. De acht finalisten - Ozan Aydogan, Merlijn Huntjens, Asha Karami, Sacha Landkroon, Arnoud Rigter, Tijdelijke Toon, Martje Wijers en Ivan Words - strijden om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018, 1000 euro prijzengeld en de Gouden Vink Wisseltrofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog.

Met gebalde vuisten nemen de finalisten plaats in de ring van het NK Poetry Slam. Welke slammer overtreft in tekst en performance? Dat bepaal jij samen met de jury: Peter Verhelst, Fresku en Charlotte Van den Broeck. De dichter die tijdens de finalebattle de tegenstander op slinkse wijze in de hoek drijft en daarmee een uitzinnig applaus van het publiek ontlokt, mag zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018 noemen!

De presentatie is in handen van Daan Doesborgh en Babs Gons. De band Nachtschade brengt een curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en wellicht een vleugje politiek engagement naar de finale. Team KTW, het literair DJ-collectief bestaande uit dichters Dennis Gaens, Daan Doesborgh & Joost Oomen verzorgt de afterparty.

Het NK Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis. Voor de finale betaal je slechts €5 in combinatie met een Literatuurhuispas. Wil je huisvriend worden? Klik dan hier. Met je CJP-kaart en biebpas krijg je €2,50 korting op je ticket.

Meer informatie: www.nkpoetryslam.nl

Wellicht vind je ook interessant

zo 23 sep 2018

Young Adult @ ILFU

International Literature Festival Utrecht

wo 19 sep 2018

Humanities Night met Salman Rushdie

Heroes & Villains

wo 26 sep 2018

Climate Kick

Stad van Morgen #2

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord