Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Jelmer de Moed klarinet
Animato Kwartet
Maat Saxophone Quartet
Hawijch Elders viool
Duo Mader Papandreopoulos saxofoon en piano

Ab Nieuwdorp presentatie

Programma

Selectie uit de programma’s van de finalisten met werken van o.a. Ernst, Boulez, Tsjaikovski en Debussy.

Locatie
Hertz

Finale Dutch Classical Talent 2022

Dutch Classical Talent

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Anna van Kooij

 
Finale Dutch Classical Talent 2022 | zondag 12 juni 2022 | Hertz


 

Na een tour door Nederland volgt de landelijke finale met een selectie van de werken waarmee de deelnemers het publiek en de jury denken weg te kunnen blazen. De vijf finalisten presenteren zich tijdens deze feestelijke middag aan de vakjury en het publiek. Het is het enige moment waarop alle vijf de finalisten achter elkaar te horen zijn. De presentatie van de middag is in handen van NPO Radio 4, er is een vakjury aanwezig die uiteindelijk besluit wie de Dutch Classical Talent Award wint en er wordt een Publieksprijs uitgereikt – altijd een van de leukste onderdelen, met stof tot discussie en napraten voor het publiek. Het prijzengeld bedraagt 10.000 euro en is bedoeld voor het ondersteunen van de carrière van de musicus of het ensemble.

Een jubileumeditie!
Sinds het ontstaan van Het Debuut in seizoen 2001/2002, een samenwerking van initiatiefnemer Ton Hartsuiker, Muziekcentrum Vredenburg (namens de aangesloten concertzalen) en de JCP Stichting, zijn er precies twintig jaar verstreken. Het talentontwikkelingstraject heeft sindsdien verschillende vormen en partners gekend en draagt nu de naam Dutch Classical Talent. Wij vieren dit 20-jarig jubileum tijdens de finale.

De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp. De finale zal live worden uitgezonden op NPO Radio 4.

Lees hier de programmatoelichting met gedetailleerde programmagegevens en korte impressies van de finalisten.

De finale van Dutch Classical Talent wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Angela E., beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kijk hier de optredens van de kandidaten terug.