Bekijk alle paasconcerten

Klassiek Pasen
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

King of Kings met live-orgelbegeleiding

Uitvoerenden

Berry van Berkum orgel

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Filmconcert King of Kings

Orgelmuziek

Geweest

In de tijd van de stomme film, tot diep in de jaren twintig van de twintigste eeuw, was het gebruikelijk dat een organist improviseerde bij de filmbeelden. Een kunst die vandaag de dag nog maar weinig gehoor vindt in de filmtheaters. Gelukkig hebben we het orgel van de Grote Zaal, een filmopstelling en een organist die het oude ambacht tot in de finesses beheerst.

Muziek die ter plekke wordt bedacht
King of Kings is een blockbuster uit 1927 van de legendarische filmmaker Cecil B. DeMille over leven en lijden van Jezus Christus. Mede dankzij een buitenproportioneel budget (en duizenden figuranten) slaagde DeMille erin een film te maken die zowel spectaculair als devoot is. Het zijn ideale beelden en aanknopingspunten voor een organist die ter plekke muziek verzint bij de scènes. Eerder maakte organist, componist en improvisator Van Berkum grote indruk met zijn orgelbegeleiding bij de film Nosferatu.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting, geschreven door Emanuel Overbeeke. 

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.