Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Jan Terlouw
Ilja Leonard Pfeijffer
Lieke Marsman
Lucas de Man
Anuna de Wever & Kyra Gantois
Alex Brenninkmeijer
De Orde van de Dag
Linda Polman
Amber Arcades
Lijsttrekkersdebat
Domenica Ghidei
e.v.a.

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Festival Europa

Politiek, wetenschap, literatuur, muziek & theater

Geweest

De vluchtelingencrisis, de opkomst van het populisme, klimaatactivisme en de toekomst van de euro zijn het gesprek van de dag in media en politiek. Thema's die overal in Europa spelen én waar Europa een oplossing voor kan bieden. Wat voor Europa wil jij? 

⭐️ Bekijk hier vast het blokkenschema ⭐️

Festival Europa bereidt jou met interviews, talks, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten voor op de Europese verkiezingen op 23 mei. Kom en denk met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers mee over de belangrijkste verkiezingsthema’s en geniet van al het moois wat Europese muzikanten, theatermakers en schrijvers te bieden hebben.

We spreken Jan Terlouw over het belang van de EU bij complexe vraagstukken, klimaatspijbelaars Anuna de Wever & Kyra Gantois over hoe activisme 35.000 spijbelende klimaatscholieren op de been bracht en Lieke Marsman en Lucas de Man over hoe kunst aandacht kan vragen voor actuele maatschappelijke thema's. Onder leiding van gelegenheidsduo Splinter Chabot en Anne Fleur Dekker legt een nieuwe generatie jonge politieke smaakmakers de fundamenten voor een toekomstbestendig Europa.

Literaire bijdragen komen van o.a. Ilja Leonard PfeijfferThomas Rueb en de Franse Mahir Güven. De geëngageerde indieband Amber Arcades combineert meeslepende gitaarlijnen en dromerige zang met een politieke boodschap en theatergroep De Orde van de Dag neemt op satirische wijze de laatste Europese nieuwtjes met je door. 

Kijk voor het uitgebreide programma en meer informatie op festivaleuropa.nl en bekijk hier het Facebook-event.

? Heb je een U-pas? Op vertoon van deze pas kun je een gratis kaartje ophalen bij onze kassa.

Boekverkoop door Savannah Bay
Benieuwd naar de sprekers van Festival Europa? In de webshop van boekwinkel Savannah Bay kun je hun boeken alvast bestellen. Kies bij het bestellen voor de optie 'afhalen in de winkel' en vermeld bij de opmerkingen dat je het boek afhaalt tijdens het evenement in TivoliVredenburg op 18 mei. Je kunt het dan ophalen bij de boekenstand tijdens het evenement. Uiteraard zijn de boeken ook tijdens de avond zelf te koop. Je kunt ter plekke cash en met pin betalen.

Festival Europa wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg in samenwerking met de Gemeente Utrecht. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Parlement, de Europese Commissie, het Universiteitsfonds en het KF Hein Fonds.