Femke Halsema over Vrijheid - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 27 maart 2018

Femke Halsema over Vrijheid

Opening Vrijheidscolleges 2018

7,50

prijzen zijn inclusief servicekosten

programma

Lezing Femke Halsema
Met bijdragen van
Anousha Nzume en Massih Hutak

aanvang
20:00
zaal open
19:30
hertzkennisvrijheidlezingidentiteitvrijheidscolleges

Wie zijn wij? Bestaat er zoiets als een ‘Nederlandse cultuur’? En wordt deze bedreigd? Dit zijn enkele van de vragen die Femke Halsema, voormalig Tweede Kamerlid en politiek leider van GroenLinks en nu auteur, programmamaker en bestuurder, op 27 maart zal beantwoorden. Met verhalen, foto’s, videobeelden en muziekfragmenten toont zij een caleidoscopisch en optimistisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor wij staan.

Met deze lezing geïnspireerd op haar voorstelling Een Vrij Land opent Femke Halsema de reeks Vrijheidscolleges 2018. De colleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers, waarbij de Four Freedoms van Franklin D. Roosevelt het uitgangspunt zijn. De Vrijheidscolleges vinden plaats in de aanloop naar en op 5 mei en worden georganiseerd in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals.

Schrijfster / columniste Anousha Nzume en schrijver / rapper Massih Hutak reflecteren na afloop op de lezing. Beide zijn spreker tijdens de Vrijheidscolleges 2018.

De opening van de Vrijheidscolleges wordt georganiseerd door Vrijheidscolleges, Bevrijdingsfestival Utrecht en TivoliVredenburg, met ondersteuning van Stichting Dialoog.

+++

Over de Vrijheidscolleges
Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Dagelijks worden we overspoeld met nieuws waaruit deze kwetsbaarheid blijkt. De in 1941 door Roosevelt geformuleerde Four Freedoms blijken anno 2018 nog steeds actueel en relevant: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving gebaseerd is. Waarden die ons voorhouden hoe we met elkaar omgaan, dat we gelijkwaardig zijn en dat we respect en betrokkenheid moeten tonen voor elkaar. Vrijheidscolleges wil aan de hand van deze Four Freedoms een bijdrage leveren aan het debat over vrijheid en actuele onderwerpen agenderen. Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld.

De Vrijheidscolleges 2018 worden van 27 maart tot en met 5 mei gegeven door: Afshin Ellian, Anousha Nzume, Femke Halsema, Fresku, Herman Pleij, Jan Terlouw, Joseph Oubelkas, Lucas de Man, Massih Hutak en Tinkebell. Kijk voor het volledige programma op www.vrijheidscolleges.nl

 

Wellicht vind je ook interessant

za 3 mrt 2018

Faal Festival

Talks, wetenschap, theater, kunst en meer

wo 14 mrt 2018

Het Grote Poetin College

ma 9 apr 2018

Science Café over poep

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord