Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 24 februari 2017

Fay Claassen

Special guest: Toon Roos

geweest
zaal open
19:45

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Fay Claasen vocals
Toon Roos sax
Eric Rutjes  gitaar
Karel Boehlee piano & synthesizer
Theo de Jong bas

locatie
Toots Thielemans
Wat een plezier om het Fay te werken. Ik hou zo van haar stem en haar geweldige muzikaliteit.
vrijdag 24 februari 2017

Fay Claassen

Special guest: Toon Roos

geweest

Na een Gouden Plaat, een Edison Award en succesvolle tournees in Nederland en Duitsland  komt Fay Claassen nu met een eigen Hartenwens programma - een ode aan de jeugd!-. Opgedragen aan haar dochtertje is LUCK CHILD het meest persoonlijke programma dat ze ooit samenstelde. Fay Claassen heeft niet alleen de speciale gave luisteraar te boeien, maar hen rechtstreeks in het hart te raken. Wat wekt daarbij vooral verbazing? Of het nu eigen composities zijn, van John Lennon, Paul Simon, Billie Holiday of Leni Stern, het maakt niet uit van wie. Met haar sterke vocale personality drukt Fay op ieder lied een ander stempel waardoor er ineens nieuwe muziek lijkt te ontstaan. Met de onvergelijkbare klank van haar stem, haar charisma, weet ze meer dan ooit haar toehoorders te emotioneren.

Toots Thielemans zei het al: “Wat een plezier om het Fay te werken. Ik hou zo van haar stem en haar geweldige muzikaliteit.” Ook hoort u het lied van componist/trompettist Kenny Wheeler, die na een concert zo verrast was dat hij spontaan een stuk componeerde dat hij kortweg ‘Fay’ noemde.

Al het repertoire staat op haar nieuwe cd Luck Child.

Luister naar de playlist Fine & Mellow op Deezer of Spotify.

Dit concert is onderdeel van Jazz Helden Live. Jazz Helden is een initiatief van Nederlands Jazz Archief (NJA) en vertelt het verhaal van de Nederlandse jazz, grotendeels in beeld en geluid. Via jazzhelden.nl bekijk je het volledige portret van Fay Claassen. Hieronder is al een korte versie van een minuut te bekijken.

Zie ook

vr 1 nov 2019

Cécile McLorin Salvant

zo 20 okt 2019

Madison McFerrin

A-capellazangeres met een soepele, soulvolle stem

do 14 nov 2019

Perforator

Club Fluxus