Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 31,-
Rang 2
Regulier
€ 27,-
Rang 3
Regulier
€ 23,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Werken van Tsjaikovski, Pinkham, Liszt, Berlioz, Debussy, Sciarrino, Franssens

Uitvoerenden

Peter Kuipers Munneke meteoroloog, verteller
Ralph van Raat piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Expeditie Weerklank

Peter Kuipers Munneke & Ralph van Raat

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Een piano vol weer en wind
De duizelingwekkende wereld achter het weer en de inspiratie die componisten halen uit wolken, sneeuw, regen en de seizoenen. Dat zijn de thema’s die weerman Peter Kuipers Munneke en pianist Ralph van Raat te lijf gaan in een klankcollege over klimaatzorgen, regenbogen, bliksemschichten, sneeuwvlokken en hoge en lage drukgebieden. Een weergaloze avond met werken van Tsjaikovski, Liszt, Berio, Debussy en Fransens.

Ralph van Raat
Ralph van Raat behoeft al lang geen introductie meer. De Nederlandse pianist met een neus voor bijzonder repertoire en mooie podiumprojecten, geldt internationaal als een van de grote pianisten, zeker als het gaat om hedendaags repertoire. Daarbij werkt Van Raat graag mee aan voorstellingen die verder gaan dan louter een concert, zoals dit ‘klankcollege’ over het weer en de klimaatcrisis.

Peter Kuipers Munneke
Vaak verpest hij in luttele minuten het humeur van velen. Al tien jaar brengt Peter Kuipers Munneke bij de NOS het weer in kaart en geeft hij de vooruitzichten door. Dat die steeds vaker grillig en extreem zijn baart ook Kuipers Munneke zorgen. En hij weet waar hij over praat. Als polair meteoroloog is hij gespecialiseerd in alles wat met het klimaat van de poolgebieden te maken heeft en doet hij onderzoek aan het Institute for Marine and Atmospheric research Utrecht.