Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Programma

16:00 uur
19:00 uur 
21:30 uur

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Evanne Nowak over klimaatpsychologie

Op een kier

Geweest

De coronapandemie trof ons allemaal onaangekondigd. Opeens stond ons leven op z’n kop. Toch, zeggen velen, zal de ontwrichting die Covid-19 veroorzaakte niets zijn vergeleken met de gevolgen van klimaatverandering. Waar wij ons tijdens de coronacrisis massaal aanpasten, is ons gedrag aanpassen voor het klimaat veel ingewikkelder. Hoe komt dat?

Binnen de klimaatpsychologie onderzoekt men ons onvermogen en de gevoelens van angst, machteloosheid en andere emoties die het nadere klimaatonheil bij ons oproept. Programmamaker en auteur Evanne Nowak verdiept zich in deze nieuwe vorm van psychologie en ontleedt onze emoties rond ecologische ontwrichting in haar programma’s.

Op 9 juni is Evanne onze gids. Hoe kun je op een nieuwe manier woorden geven aan je onrustige gevoelens omtrent klimaatverandering? En hoe kunnen we de inzichten die we nu opdoen in tijden van corona, als collectief én als individu, meenemen en behouden als de maatschappij langzaam uit de lockdown komt? In een interactief programma gaat Evanne met jou op zoek naar antwoorden.

Over Evanne
Evanne Nowak werkt als gespreksleider en programmamaker op het snijvlak van kunst, filosofie en ecologie. Ze studeerde af als humanistisch geestelijk verzorger op een onderzoek naar apathie, emoties en klimaatverandering. Ze host gesprekken rondom 'climate grief' en interviewde onder meer Prinses Irene, filosoof Donna Haraway en filosoof Bruno Latour.

Op een kier
TivoliVredenburg gaat weer open, maar ‘op een kier’. Vanaf maandag 1 juni zijn er twee weken lang dagelijks op drie tijdstippen concerten en lezingen voor 30 bezoekers in onze Grote Zaal. Op deze manier kunnen we weer een podium bieden aan Nederlandse artiesten en publiek verwelkomen op een veilige manier. We staan te popelen om jullie weer te ontvangen!