zaterdag 4 mei 2019

Eva van Manen

Speciaal concert in het kader van 4 mei

geweest
20:30
zaal open
21:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 4 mei 2019

Eva van Manen

Speciaal concert in het kader van 4 mei

geweest

Eva van Manen is zangeres, songwriter en producer. Haar muziek is een mix van warme synthesizers, downtempo beats, beïnvloed door elektronische muziek en hiphop. Haar teksten zijn scherp en eerlijk en maken situaties invoelbaar waarin politiek en liefde elkaar raken. Ze wordt ook wel een zingende woordkunstenaar genoemd. Afgelopen najaar kwam haar debuutalbum Politiek & Liefde uit. Een album over de wereld om ons heen en de tijdsgeest, over vrouw-zijn in 2019 en over haar persoonlijke relaties. In deze tijd waarin zoveel vragen worden gesteld over de identiteit van ons land probeert ze politiek met liefde te verbinden. 

Na haar album release speelde ze met haar band o.a. op ESNS en bij RADAR in de Melkweg Amsterdam. Naar aanleiding van haar muziek vroeg Theater na de Dam haar om in het kader van de nationale dodenherdenking een voorstelling te maken. Sinds Eva zich kan herinneren wordt de Tweede Wereldoorlog gebruikt als een voorbeeld van wat de mensheid nooit meer zou moeten doen. “Dit nooit meer, nooit meer oorlog”. Samen met haar band maakte ze, speciaal voor Theater Na de Dam, dit concert waarin Eva reflecteert op hoe die lessen zich tot het huidige politieke klimaat verhouden. Met nummers van het album én gloednieuwe songs. 

“We herdenken
monumenten met namen
onschuldig en toch het gebeurde
wij keurden het af
maar wel pas achteraf toen het te laat was
en toch is dat weten ons nu gegeven”

Uit: Omdat we verdergaan - Eva van Manen

 


Afbeeldingsresultaat voor theater na de dam logo
Over de voorstelling

Bandleden: Henri van den Berg, Shana Bossmann, Eva van Manen en Ralf Pouw
Productie: Theater na de Dam en Het Huis Utrecht
Regie: Vincent Brons
Met dank aan: Marijn Lems, Ruby van den Brink / Twist Agency

Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Foto: Nienke Veneboer